Színház

Hippolyt, a lakáj

zenés vígjáték, 3 felvonás, magyar, 2011.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A "Hyppolit, a lakáj" volt az első magyar hangos film Kabos Gyulával és Csortos Gyulával a főszerepben. A film 1931-ben készült, és talán, azóta is az egyik legnépszerűbb magyar film.
És ugyancsak a "Hyppolit, a lakáj" az első magyar film, amelyből színdarab készült 1984-ben, a Játékszínben Benedek Miklós, Szacsvay László és Molnár Piroska főszereplésével.
A színpadra alkalmazó Vajda Anikó és Vajda Katalin a filmből zenés vígjátékot írt. Ily módon az eredeti fekete-fehér film nemcsak színes, de zenés is lett.
A színdarab sikere csakúgy, mint a filmmé óriási volt, több mint 300-szor ment a Játékszínben telt házak előtt.
A darab sikere, azóta is töretlen, nincs olyan színházi évad, hogy valahol az országban ne lenne repertoáron.
Furcsa módon azonban Budapesten az első bemutató óta nem játszották.
Ezúttal a Karinthy Színház jóvoltából a budapesti nézők 20 év után végre újra élvezhetik Schneider Mátyás és Hyppolit legendássá vált humoros párharcát, ezúttal Koltai Róbert, Galla Miklós, és Voith Ági főszereplésével.
A történet változatlanul időszerű, hisz ki ne ismerné a mai "Schneider családokat", akik anyagiakban ugyan gazdagok lettek, de szellemiekben igencsak szegények maradtak.

A(z) Karinthy Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. január 28., Karinthy Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Vagó_Péter70 2012 márc. 18. - 10:45:29 Előzmény varvolgyi
Mondjuk, ilyen erõs szereplõgárdával meg lesz a 300! Nagyon jók!
3/10
varvolgyi 2011 febr. 16. - 20:48:39 3/10
Nagyon nagy "közösségi " élmény. Ismerõs ,fülbemászó dallamok( még ha az aktuális történéshez közük sincs ( pl Pá kis aramyom pá, amikor Mimi éppen megérkezik , nem pedig pá elmegy ). A "jaj de jó a habos sütemény " ( kis szegény árvalány dala ala Voith Ági )nálam végleg kiverte a biztosítékot.Lehet a tenyereket véresre tapsolni!Voith Ági és Koltai mindent beletesznek - a ripacskodásba is jócskán belemenve-a vidámság gerjesztéséért.Galla Hyppolit figurája sajátos.Fapofa és fahang, álmatag tekintet , rossz tartás. Hát éleselméjûség és elegancia nem igen sugárzik róla.Nem ártott volna a darabot legalább a korhoz aktualizálni, ahogy a Koltai filmmel is történt. Hol vagyunk már a grófoktól, fõtanácsos uraktól stb.A vastaps ellenére nem lennék meglepve,ha ez az elõadás nem érne meg 300 bemutatást.