Színház

Hit, szeretet, remény

előadás, magyar, 2017.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

"1932 februárjában Münchenben találkoztam egy ismerősömmel, név szerint Lukas Kristl-lel, aki már jó néhány éve bírósági tudósítóként dolgozott. Kristl körülbelül a következőket mondta nekem ekkor: én igazán nem értem miért van az, hogy ezek a drámaírók, ha történetesen egy bűncselekményt és annak következményeit dolgozzák fel, szinte mindig az úgynevezett főbenjáró bűncselekményeket részesítik előnyben, és szinte sohasem foglalkoznak azokkal a kisebb bűncselekményekkel, amelyekbe pedig léptennyomon belebotlunk, amelyeket rendkívül gyakran csak tudatlanságból követnek el, és amelyek következményei akár a halálbüntetés következményeihez hasonlatosak.
És elmesélt nekem egy esetet a praxisából a benne szereplő személyeket Kristl személyesen ismerte. Ebből a mindennapi esetből született meg e kis haláltánc, a Hit, szeretet, remény."
(Ödön von Horváth)

A(z) Asbóth utca 22. (volt Shure Stúdió) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

6/10
Kocsegar 2019 márc. 01. - 23:03:45 6/10 Előzmény Edmond Dantes
Hát annyira szerintem nem rossz, bizonyos jelenetek (az üzletben, a rendőrfelügyelős bokszolós) kifejezetten tetszettek. Jó a színészi játék. Tetszett Elisabeth, Alfonz karaktere is. Mondjuk nem okozott bennem katarzist.
Edmond Dantes 2017 dec. 07. - 11:15:20 Előzmény rumci
Sajnos egyet kell értenem. Nem mind arany, ami Ödön von Horváth, sõt...
1/10
rumci 2017 dec. 03. - 21:31:14 1/10
Ennyire rosszat hogy lehet? Ráadásul az Örkényben. Ugye, csak rossz vicc volt, hogy ezt elõadásnak gondolták?...