Színház

Holdvilág és utasa

színmű, magyar, 2009.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Mihály, fiatal üzletember itáliai nászútra indul csinos feleségével, Erzsivel. A nászút felhőtlennek ígérkezik, a csodás itáliai táj, a városok gondtalanságot, szabadságot ígérnek a fiatal pár számára, távol a mindennapi élet szürkeségétől.
Ám váratlanul felbukkan, egy olasz kisváros terén Mihály ifjúkorából egy iskolatárs, odaül a nászutasok asztalához és egy pillanat alatt, elszáll a nászúti idill.
Helyébe nyugtalanság költözik.
Egy véletlen, egy rossz vonat és Mihály nekivág Itáliának és saját lelkének, hogy felkutassa azt a valamit, ami utoljára 17 évesen volt a birtokában.
Vajon a nosztalgia, az ifjúság utáni vágyakozás mivé formálja főhősünket? Az előadás szinte a lehetetlenre vállalkozik, filmszerűen eleveníti meg egyszerre a szereplők ifjúságának történetét és a jelen fordulatokban gazdag eseményeit.
Szerb Antal 1936-os itáliai utazásának élményei hatására írta meg 1937-ben az Utas és holdvilág című regényét. Ennek a regénynek alapján született meg Forgách András legújabb színpadi műve, melynek Ősbemutatóját láthatják.

A(z) Hevesi Sándor Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. február 13., Hevesi Sándor Színház

Stáblista:

Szereplők

Fiatal Mihály
Ulpius Tamás
Szepetneki János
Fiatal Szepetneki János
Ervin (később Pater Severinus)
Fiatal Ervin
Millicent Ingram
Tolnai Sári
Waldheim Rudolf
Mihály Apja
Pataki Zoltán
Lutphali Suratgar
Pincér (kávéházban)
Pincér (bárpultnál)
Járókelő (Gubbióban)
Koldus (Rómában)
Fiatal olasz cigányleány
Prostituált 1. (Rómában)
Prostituált 2. (Rómában)
Részeg (Rómában)
Álarcos
Egy másik nő

Hozzászólások