Színház

Hotel Menthol

musical, 2 felvonás, magyar, 2009.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Ki ne emlékezne a '80-as évek legendás HUNGÁRIA együttesére, a házibulihangulatot teremtő, életvidám rock and roll dalaikra, és a Hotel Menthol című lemezre? A legenda most életre kel, az álom valósággá válik, és a darabban semmi más nem számít, csak a jókedv, a szerelem, a zene, a rocky, a rumba, a csacsacsa, a twist, a csinos lányok, a remek ritmusok, a pepita napszemüveg, a hajlakk és a rágógumi.

Egy testvérpár, Frufru és Zsilett álmában megjelenik Mike és a Csacska Macska vokál, és egy pillanat alatt olyan fantasztikus hangulatot teremtenek, hogy amikor Frufruék felébrednek, a valóságban is akarnak találkozni velük. Ez sikerül is, mert az álomban Mike a fiatalok hálószobájában felejtette a napszemüvegét, és amikor visszajön érte, Frufru és Zsilett már ébren vannak. Együtt indulnak a Limbó hintón a legendás Hotel Mentholba - ahol minden este szenzációs a zene és a hangulat. Útközben persze hihetetlen kalandokba csöppennek, sőt, egyre többen csatlakoznak hozzájuk. Ám mikor odaérnek a szállóhoz, váratlan hír fogadja őket...
A napjainkban már-már klasszikusnak számító Fenyő Miklós-Novai Gábor szerzőpáros nevével fémjelzett Hotel Menthol-dalokhoz Bőhm György és Korcsmáros György írt szövegkönyvet, és kerekítettek közösen egy sodró hangulatú, vidám rock and roll-musicalt, aminek ősbemutatója 1998-ban, a Budapesti Operettszínházban volt.

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. június 3., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
sermanka 2011 máj. 15. - 00:26:53 10/10
2011. május 14. RAM Colosseum - fergeteges hangulatú és sikerû volt az elõadás. A fõszereplõk nagyon-nagyon jók, de Vida Péter (Bringa) és Bakai László (Prézly) egyszerûen zseniálisak! Fenyõ Miklós megjelenése pedig csak hab volt a tortán... Fantasztikus este, köszönet érte mindenkinek!
Miri 23 2010 jan. 17. - 19:12:56
Nagyon nagyon nagyon jó! Végignevettem az egészet és észre sem veszed, hogy színházban vagy. Igazi bulis hangulat uralkodik a színpadon is és a közönség soraiban is.
crazyforyou 2009 okt. 08. - 18:40:57
Ha valakinek van felesleges jegye erre az elõadásra bármikorra,én átvenném!!