Színház

Ifjabb Nagy Zoltán emlékest

előadás, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ifj. Nagy Zoltán, Kossuth-díjas balettművészünk, a magyar táncművészet egyik meghatározó személyisége 2008 márciusában hunyt el. 42 évet élt.
Ifj. Nagy Zoltán 1985-től volt tagja a Magyar Állami Operaház balettegyüttesének; 1987-ben már magántáncos, 1995-től vezető szólista. Bensőséges átéléssel, és magas technikai színvonalon táncolta el a romantikus, klasszikus és modern balettirodalom legjelentősebb férfi főszerepeit. Diótörő herceg, Mandarin, Rómeó, Albert, Oberon, Anyegin, Spartacus, Vronszkij és Butler - és még megannyi szerep, amelyben ifj. Nagy Zoltán maradandó és kimagasló művészi alakítást nyújtott.
Halálával súlyos veszteség érte a magyar táncművészetet és a közönséget. Tehetsége és tudása pótolhatatlan a magyar balett- és táncművészeti életben. Hiányát azonban nem csak a táncszakma szenvedi: halálával felesége és két gyermeke maradt magára.
Sárközi Gyula, a Madách Musical Tánciskola művészeti vezetője, a KFKI Kamarabalett és a Madách Színház most jótékonysági estet szervez ifj. Nagy Zoltán családjának megsegítésére.

A(z) Thália Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások