Színház

Igenis, miniszterelnök úr!

komédia, magyar, 2013

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?
A gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira. Milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében? Mi történik, ha a kormány unortodox megoldásokhoz folyamodik? És hogyan rontja a helyzetet a globális felmelegedés? Antony Jay és Jonathan Lynn - a nyolcvanas években készült, világsikerű, klasszikussá vált tévésorozatuk alapján írt - 2010-ben bemutatott politikai komédiája a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

A 2016-os nyár megkerülhetetlen eseményeket hozott a brit politikában, hiszen a
népszavazáson győztek a "brexit" pártiak, tehát az Egyesült Királyság népe úgy döntött,
hogy ki szeretne lépni az Európai Unióból. E tény fölött nem hunyhat szemet egy olyan
színházi komédia sem, amely a brit miniszterelnök egy napját meséli el.
A darab ahhoz a helyzethez igazodik, amiben egy miniszterelnök úgy próbálja meg megtartani népszerűségét, hogy akár a bent maradást, akár a kilépést szorgalmazza, a nép egyik fele biztosan elfordul tőle, és mindenképpen veszít. Vagy talán mégsem? A 2016. szeptemberi előadásokon már az Igenis, miniszterelnök úr! frissített változatát láthatja a közönség.

A(z) Kultúrbrigád előadása

Bemutató időpontja:

2013. november 5., Kultúrbrigád

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

James Hacker (miniszterelnök)
Sir Humphrey Appleby (kabinetfőnök)
Bernard Woolley (személyi titkár)
Claire Sutton (politikai tanácsadó)
Kumranisztán nagykövete
febr. 07.
  • 19:30
febr. 22.
  • 19:30

Vélemény:2017. április 24. 13:55
Szerintem a TV-sorozat sokkal jobb volt. A könyvet is elolvastam (angolul, mert sok poén szinte lefordíthatatlan magyarra). A könyv olvasása közben gyakran gondoltam, hogy mindez akár itt, Magyarországon is történhetett volna. A színdarab nézése közben nem éreztem így, pedig elvileg ezt az aktuális politikai helyzethez igazították. A színdarabnak az a legfőbb erénye, hogy egy jó sorozat alapján készült, de összességében nem voltam tőle elragadtatva.

2016. január 16. 20:10
Az utóbbi hetek leggyengébb előadása. Kiváló színészek szenvednek a színpadon. Nagy csalódás volt számomra a mai, 2016.01.16-i, délutáni előadás - ilyen vélemény-nyilvánítás részemről még nem íródott az Átrium előadásaira vonatkozóan.

Összes hozzászólás