Színház

Ilka és a papírrepülő

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ilka nyolc éves és bajban van. Anyja állandóan a kisöccsének, Kálmánnak az egészségéért aggódik, apja pedig a munkájával van elfoglalva, vagy a folyton galibát okozó nagypapa csetlés-botlásai miatt dühöng. S nem elég, hogy Ilkát már alig-alig veszik észre saját otthonában, szülei ráadásul soha nem hajlandóak azt tenni, amit lányuk szeretne.
Ilka egy szép napon megelégeli keserű sorsát, s eldönti, hogy felkeres egy tündért. Így talál rá Talányos Teodórára, aki fondorlatos ajánlattal áll elő. A kislány rendelkezésére bocsát két kockacukrot. Miután anya és apa elfogyasztják a varázslatos cukrokat, minden alkalommal, mikor ellentmondanak lányuknak, testmagasságuknak pontosan a felére zsugorodnak. Így aztán kénytelenek lesznek folyton azt tenni, amit Ilka kér tőlük, ha nem akarnak végül teljesen eltűnni.
Ám a törpékké lett szülők mégsem bizonyulnak eléggé engedelmesnek, és titokban útnak indulnak, hogy megkeressék Talányos Teodórát.
Ilka ekkor levelet kap a tündértől. Az üzenetből papírrepülőt kell hajtogatnia, s azt követve megtalálhatja elveszett szüleit, sőt, magát Talányos Teodórát is.
Ezzel kezdetét veszi Ilka kalandos utazása.
A Pont(y) Műhely társulata arra tesz kísérletet, hogy működése során először a gyerekeket szólítsa meg. Hűen a Pont(y) Műhely hagyományaihoz, ezúttal is örömszínházról beszélhetünk, humoros és groteszk mesejátékról, amit leginkább a tíz évnél idősebbeknek ajánlunk.

A(z) Pont Műhely előadása

Stáblista:

Hozzászólások

peroera 2011 febr. 20. - 15:23:16
A március 13-i elõadás 15h-kor kezdõdik. Ki lehetne javítani? Köszönöm.