Színház

IT - solo for one body / AZ - szóló egy testre

előadás, német, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az "it - solo for one body" a tanzfuchs és a BARNES CROSSING koreográfus hálózat közös produkciója. Támogatók: Köln Város Kulturális Irodája, Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány elnöke

Hol lakna szívesen? - Jancsi és Juliska házában.
Mikor a legboldogabb? - Mikor a macskáim dalra fakadnak.
Milyen tulajdonságokat kedvel egy férfiban? - A nőieseket.
És egy nőben? - A férfiasakat.
Mi szeretne lenni? - Fehér tigris." (Interjú Leonor Finivel)

Inter-szexualitás, harmadik nem: identitáskeresés. Se nem férfi, se nem nő. Se nem maszkulin, se nem feminin. Sem nem, "vagy úgy ahogy"? Semlegesség, semleges. Milyen formát ölt? Leplezni a tarkaságot, vagy illusztrálni a sokszínűséget? Meghatározhatatlan, rejtett, passzív? Az andogrün egy képkirakós, melyben a maszkulint és feminint keressük? Ott van a sorok között. Valahol a nő és férfi, idős és fiatal, szép és csúnya, fekete és fehér, élő és élettelen közt.
A 2008-as kölni táncdíjra jelölt szóló előadásban 1500 öntapadós cédula van a színpadon, rajtuk a felmerülő alap-kérdések, melyek a jellegtelenséget vizsgálják a kísértő valóságban.

Az "It" Barbara Fuchs negyedik önálló darabja. Előző munkáival ("double-exposed", "VIA", "tanztat") több színházi és táncos díjat is elnyert.

A táncos/koreográfus szabatossága nagyon hatásos. Finom humorral őrzi meg az esztétikumot. Az identitás határainak keresése közben felmerül egy felnőtt értelemben vett erotikus szál, miszerint a lehetőségek kimerültek, melyben a test minden eddigi meghatározásától el tud rugaszkodni. (Kölnische Rundschau 23.02.2008)

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. szeptember 24., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás