Színház

It's going to get worse and worse and worse, my friend

táncelőadás, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A beszéd hatékony fegyver. Évszázadok során embertömegeket tett befolyásolhatóvá vagy éppen forradalmakat és háborúkat táplált. Mindezt csupán a szavak erejével. A beszélő gyakran a saját szavainak ereje által fordul ki önmagából és lesz saját hangjának megszállottja, esik teljes extázisba, miközben a világhoz beszél.

Egy ultra-konzervatív amerikai televíziós prédikátor, Jimmy Swaggart beszédét alapul véve táncolja el nekünk Lisbeth Gruwez a prédikálás mámorát, az eksztatikus beszédet: ami a beszélő szavain át barátságosan közelít, már kétségbeesésként csapódik le a közönségben, míg végül a prédikátort mozgató valódi erő is felszínre tör: az erőszak.

"Kontroll mindenek felett. Meg forma. Valamint az erőszak, amelyet végtelen bravúrral táncol el Lisbeth Gruwez. Vége a mellébeszélésnek. Vége az álszerénységnek. Innentől csak rosszabb jöhet, barátaim. Úgy legyen!"
Melanie Suchy, BALLET TANZ

Lisbeth Gruwez 6 éves korában kezdett balettozni. Tanulmányait az antwerpeni Stedelijk Instituut voor Ballet-ben, majd a P.A.R.T.S.-ban folytatta.
Táncos karrierjét az Ultima Vez-nél kezdte, táncolt a Needcompany-ban, Arco Renz és Sidi Larbi Cherkaoui produkcióiban és jónéhány évig dolgozott Jan Fabre-vel. A ma este látható előadás bemutatója 2012. január 13-án volt Brüsszelben, azóta bejárta már a fél világot.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. szeptember 6., MU Színház

Stáblista:

Alkotók

Vélemény: