Színház

IV. Szóló Tánc Fesztivál - Harmadik nap

táncelőadás, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Orkesztika Alapítvány 2000 óta rendezi meg Szóló-, 2002 óta Duó Tánc Fesztiválját. Az eddig megrendezett fesztiválokhoz hasonlatosan, azzal a célkitűzéssel, hogy az előirt pályázati feltételeken túl, kötöttségektől mentesen, minél többen tudják bemutatni - válogatás nélkül - önálló koreográfiai munkájukat.

A Műhely Alapítvány - Inspiráció és Pólusok - elnevezésű estsorozataival összhangban, egy többlépcsős "fórum" rendszer kialakítására törekszünk. Így kívánjuk segíteni a fiatal, olykor még kezdő tehetségek színpadra jutását.

A Szóló, Duó Tánc Fesztivál programok az alkotóknak lehetőséget nyújtanak arra, hogy kipróbálhassák művészi elképzeléseiket, akár magukon, akár egy felkért előadón, és produkcióikat megméretve visszajelzést kapjanak munkájuk fejlesztéséhez; a közönségnek arra, hogy szárnyaikat bontogató, vagy több éve dolgozó, pályafutásukat kezdő alkotókat, előadókat láthassanak színpadon.

Program:
Auslncia
Koreográfia: Sum Anikó
Előadó: Veczán Szonja

Kisérleti darab
Koreográfia / Előadó: Sarkadi Eszter Mirczy
A hastánc kicsit másképp...

Herzenschmerz (Szívszakadás)
Koreográfia: Szabó Csongor
Előadó: Jaross Viktória

Semmi ágán...
Koreográfia: Horváth István
Előadó: Fojdl Adrienn
Dühöngök... Reszketek... Gyötrődök. Elhagytak. Összetörtek... Lábra kell állnom... Sikerül? Továbblépek. Jön majd más?! Sóhajtok... És sodródom...

Mag (A leleplezett leleplezhetetlen)
Koreográfia / Előadó: Perfalvi Tünde Hedvig
Sokfélék vagyunk. Kívülről nézve az emberek, belülről nézve mi magunk vagyunk sokszínűek. Mégis egy vagyunk.

Mégis
Koreográfia / Előadó: Kovács Edit
"Valami lomha // időtlenség // süketen kongja // ideges csendjét, // s ebből a csendből, ? // feltör dübörgőn // az a parázsló, // magát veszejtő, // meg nem bocsátó? // kényszerűség, // vérünkbe oltott // védtelen hűség, ..." Majtényi Erik: Virágének

Nyers
Koreográfia / Előadó: Lakat Andrea

Morzsák
Koreográfia: Keck Mária
Előadó: Dékány Edit
Zeneszerző: Kunert Péter
Közreműködő: Hajdúk Károly

A(z) MU Színház előadása

Hozzászólások