Színház

Iván, a rettenet

színmű, magyar, 2016

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?
Társasházi science-fiction

A Radnóti Színház idei első bemutatója Mihail Bulgakov híres komédiájának kortárs átdolgozása lesz: a zsúfolt társasház élete egy időgép hatására a feje tetejére áll, Rettegett Iván cár és a kicsinyes házmester szerepet cserélnek, történelmi korok idéződnek meg, és miközben a jelenben a szereplők besúgják egymást, a múltban háborúk törnek ki. "Mit is mondhatnék? Ha nem csapjuk be saját magunkat, sürgősen becsapnak minket mások. És egyáltalán, ha sikerül becsapnod azt, amit úgy hívsz 'saját magad', az már egy nagyon szép eredmény. Mert rendszerint fordítva van, az csap be minket." (Viktor Pelevin)

A RADNÓTI SZÍNHÁZ előadása.

Bemutató időpontja:

2016. október 16., Radnóti Színház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Iván Vasziljevics
(házmester)
Uljana Djumálna
(házmesterné)
Szergej Tyimofejev
(feltaláló)
Anaida Mihajlovna
(filmszínésznő)
Jakin Snittov
(filmrendező)
Miroszláv Kicsorszkij
(tolvaj)
Spak Poljoska
(besúgó)
Mihail B.
(pátriárka)
O. Nyaleszkaja
(cárné)
Pjotr P.
(házmestertanonc)
Hadhjalmar
(svéd követ)
Howard P.
(cserediák)

Vélemény:


április 29. 22:06
A darab a nevéhez hűen: rettenetes. A darab alatt a színészek olyanok voltak, mint akik beszívtak. Borzalmasan gagyi és színházba nem illő

április 1. 23:36
Ezt a darabot sürgősen le kellene venni a repertoárról. A fény és a hangeffektek kifejezetten zavaróak, művészileg a legalacsonyabb szint, amit eddig ebben a színházban láttam, bár már pár borzalmat végig kellett szenvedni. Itt csak a szünet előtti 5 percig bírtuk, az eszetlen "lövöldözések, robbantgatások" miatt szabályosan kirohantunk a nézőtérről.

március 22. 22:52
Sajnos a Bálint András-korszak után nagy lett az űr. Jelzi ezt ez a szánalmas darab is. Én sem bírtam végignézni, pedig nem szoktam szünetben felállni. Nem tudtam, hogy az elmeosztály szabadult-e be a színházba, vagy én vesztettem el teljesen a \"humorérzékem\". Nem értem, hogy az általam szeretett és nagyra becsült színészeket hogy lehet ilyen lehetetlen helyzetbe kényszeríteni... Értékelhetetlen, rémes és kiábrándító darab, remélem pillanatokon belül lekerül a színház repertoárjáról.
0/10

Összes hozzászólás