Színház

IZP-estek

előadás, 140 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

VAKFOLT

A Vakfolt című táncszínházi előadás a tánc, a zene és a képzőművészet ötvözetéből építkezik. Arra összpontosít, hogy különböző művészeti ágakat egyesítsen, ezúton fogalmazva meg egy táncszínházi előadást összművészeti alkotásként. Az előadás, ahogyan a cím is előrevetíti, arra hivatott rámutatni, amit nézünk, de nem látunk, vagyis a Vakfoltra.

Az előadás betekintést nyújt két bipoláris zavarral küzdő fiatal férfi és nő kezelésébe. A művészetterápia segítségével keresik a kiutat. Minél jobban elmélyülnek az alkotás varázsában annál inkább távolodnak betegségük hatókörétől.

Szereplők: Györfi Csaba, Trabalka Cecília, Tőkés Imola
Mentor: Duda Éva
Rendező koreográfus: Tőkés Imola

 

BESZÉLEK RÓLA

Zenés-táncos terápia egy felvonásban


Sötét van a szobában, már aludnék. Bejön. Lefagyok félelmemben. Soha nem hozom fel, hogy miért nem tudtam akkor elaludni. Előhívom, lefagyok. A mindent élesen dokumentáló emlékképek a mélységből felfelé úsznak levegőért, aztán visszabuknak. Nem adják fel, míg fel nem kapaszkodnak a jéghegy oldalán a csúcs felé.
Érezlek.
De most végre cselekszem.

Alkotó, előadó: Rab Alexandra
Elektronikus zeneszerző: Kiss Barnabás
Dramaturg: Kautzky-Dallos Máté
Díszlet és jelmeztervező: Kuti Letícia
Mentor: Rózsavölgyi Zsuzsa
Fény: Dézsi Kata
Produkciós vezető: Kuti Gergely

A N A L Ó G
-egy szerelmi háromszög, táncszínházi keretek közé szorítva-

 

A történetben adott egy család. Ketten vannak, egy férfi és egy nő, akik igazán boldogok, legalábbis azt hiszik magukról. De mi történik akkor, ha az egyik fél sok-sok idő után jön rá, hogy a két egyénnek igazából sehogyan sem sikerül bezárnia azt a 180 fokot? Mint tudjuk, hogy három szög kell ahhoz, hogy háromszöget alkossunk. Vajon mi történik akkor, ha megtalálja azt a hiányzó bezárandó szöget? Miképpen fogja megoldani azt, hogy békességben és kiegyensúlyozottságban éljen ez az új háromszög tovább?

 

Koreográfus: Jurák Bettina
Táncosok: Szóka Roland, Földesi Milán, Jurák Bettina
Zeneszerző: Gergely Atilla
Fénytechika: Katonka Zoltán
Az előadás mentora: Barta Dóra

Hozzászólások

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!