Színház

Jakub Gawatowic: Jan tragédiája

előadás, 90 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

CHOREA Színház, Lodz, Lengyelország előadása.Az előadás lengyel nyelven kerül bemutatásra, magyar nyelvű felirattal és magyar szinkrontolmácsolással.

Ez a korai barokk szöveg, amelyet 1619-ben írtak a Kamionka Strumiłowa-i Szent János vásáron (ma Ukrajnában), a lengyel nyelv egyedülálló emléke és a vásári színházi hagyomány hagyománya. A jezsuita főiskola diákjai egyszer játszották a hol farssi és groteszk elemeket, máshol pedig az isteni félelmet és a horrort (mysterium tremendum) emeli ki. Gawatowic élénk és dinamikus nyelve nem adja vissza a reneszánsz lengyel irodalom mestereit – Jan Kochanowski és Mikołaj Rej.

Érdemes megfontolni, hogy a VMAT2 vallásossági gének kutatásának korában az ideológiai rendszerek összecsapása és a mesterséges intelligencia fejlődése korában, a hit bármilyen módon ésszerű-e? Honnan származik hatalma és ma is fontos-e? Mi különbözteti meg az ultra-vallásos hozzáállást a fanatikus attitűdtől, és mely értékeket tekinthetjük ma érvényesnek?

Rendező: Waldemar Raźniak
Koreográfus: Liwia Bargieł
Zene: Tomasz Krzyżanowski
Jelmez: Emil Wysocki
Rendező asszisztens: Wiktor Moraczewski

Szereplők: Janusz Adam Biedrzycki, Joanna Chmielecka, Paweł Głowaty, Joanna Jaworska-Maciaszek, Michał Jóźwik, Majka Justyna, Małgorzata Lipczyńska, Anna Maszewska, Wiktor Moraczewski, Ewa Otomańska, Dorota Porowska, Tomasz Rodowicz, Elina Toneva

Hozzászólások