Színház

Jakub Stourac & Felix Baumann: The Wardrobe

előadás, 40 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Bakelitben folytatott két hét munka eredményét mutatja be Jakub Štourač és Felix Baumann. Az előadás – mint örökké változó matéria – nem a végleges mű.

Egy szinte fájdalmasan üres és szürreális kép emléke : egy különös formájú szekrény, földdel tele. Nem létező tér és látvány, amely minket, a nézőket, magába akar rántani. Elhanyagolt tárgyak, tudat alatti vágyak, rejtett álmok, régi félelmek, fogságba esett emlékek tere ez. Kísértenek minket, saját, belső szekrényünk ajtaján kopogtatnak. Azt akarják, hogy újra észrevegyük őket.
Az előadást számos történelmi, mitológiai és kortárs történet inspirálta, melyeknek hősei az elszigeteltség extrém körülményeit élték meg – háborúban, börtönben, elmegyógyintézetben vagy a sors által magára hagyottan. Titkos hősök, akik a felszabadításra várnak.

A performansz elsősorban a V4 régió országainak fiataljait célozza. Tükröt tartanak, hogy az eléjük tárt képben meglássák önmaguk és hazájuk történetét. Azokét az országokét, melyek még mindig nem lábaltak ki a kommunista ideológia és valóság érzelmi válságából. Melyek még mindig feloldozást és megváltást keresnek.

Az alkotók az alternatív színház világában szerzett tapasztalataikból építkezve használják a tánc, fizikai színház , ritmus, zene és erőteljes vizualitás eszközeit, miközben mondanivalójukat humoros és provokatív színezettel töltik meg.

Koncepció és rendezés: Jakub Štourač (CZ) / Felix Baumann (DE)
Alkotók: Jakub Štourač (CZ) / Elena Pecenova (CZ) / Pilou Barge (FR) / Gérard N. Célestinov (FR) / Felix Baumann (DE)
Dramaturg: Marek Turošík (SK)
Zene: Pilou Barge (FR)
Díszlet: Jakub Štourač (CZ)
Hang: Matěj Vejdělek (CZ)
Fény: Jiří Šmirk (CZ)

Hozzászólások