Színház

Játék a kastélyban

előadás, 2 felvonás, magyar, 2009.

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Egy elegáns, olasz tengerparti kastélyba kis színházi csapat érkezik: két szövegíró és egy fiatal zeneszerző. Tervük, hogy bejelentik az itt vendégeskedő primadonnának régen várt operettjük elkészültét. Ám a művésznőt jobban leköti az idősödő híres színész, mint a neki szánt operett és az ifjú zeneszerző szerelmes rajongása. A kacér primadonna, a hősszerelmes és a fiatal zeneszerző kínos szerelmi bonyodalmát csak egy drámaíró fortélya oldhatja meg...

A világsikert kiérdemelt darab páratlanul szellemes színpadi játék, elegáns komédia. Pazar mulatság, melyben szétválaszthatatlanul összegabalyodik valóság és látszat, igazság és hazugság, élet és színház. A bravúros remekművet Marton László állítja színpadra. Külön érdekesség, hogy a Játék a kastélyban próbáival párhuzamosan a Pesti Színházban egy fiatal rendező, Szabó Máté két Molnár egyfelvonásost rendez. Egymás mellett, két generáció szemén keresztül láthatjuk majd tehát, hogy Molnár Ferenc színháza hogyan ad választ az élet nagy kérdéseire.

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2009. október 24., Vígszínház

Stáblista:

Hozzászólások

kocka70 2012 dec. 31. - 14:13:43
Családi színházlátogatás volt részünkrõl(13,10 éves lányok), mind nagyon élvezték, értették is. A színházi varázs megismertetéséhez jó választás volt. Színészóriások jutalomjátéka.
The REevolution 2012 febr. 05. - 10:03:32
Egy éven belül kétszer láttam a darabot. 2011-ben Tornyi Ildikóval, 2012-ben Ónodi Eszterrel. Meglepõ volt a különbség. Tornyi Ildikó Annie-ja az ártatlan, naiv színésznõ volt, aki belesodródott az Almásy-viszonyba; míg Ónodi Eszter (a 10 év korkülönbségnek is köszönhetõen?) olyan nõt játszik ugyanabban a szerepben, aki tisztában van nõiességével, és hódít... Mind a két értelmezés érdekes volt a maga nemében. Mindkettejük védelmében csak annyit: ebben a darabban a nõi fõszereplõ csak akkor tud igazán játszani, amikor a darabot játssza a darabban... a többi rész (már bocsánat, ez Molnár "hibája") mellékszerep.
10/10
Szaki_66 2011 febr. 03. - 23:02:15 10/10 Előzmény CinkaPanna
Végre egy olyan darab, amilyennek én a színházat szeretem! Örömmel élvezettel játszó színészek (MÛVÉSZEK), jelmezek, díszletek. Még a délutáni elõadáson is elvarázsolták a közönséget. Jó volt ott lenni és kicsit részt venni a színészek alkotásában.
Sz.I.
10/10
CinkaPanna 2011 jan. 19. - 20:21:48 10/10
Egy évvel ezelõtt láttam a darabot már egyszer,most megnéztem mégegyszer.Sokat javult az elõadás,pergõbb,ritmusosabb lett.Tornyi Ildikó(Annie) egészen kiemelkedõen jó volt benne,ugyanezt Molnár Áronról (Ádám) már nem lehet elmondani.A többiek jól játszottak,különösen tetszett Csõre Gábor a Titkár szerepében.
9/10
murron 2011 jan. 03. - 01:08:32 9/10
Molnár poros? Avitt? Ilyet is csak olyan írhat le, akinek fogalma nincs a színházról... Ez egy egészen jó kis elõadás, korrekt, helyenként frenetikus alakításokkal. Annie sajnos elég gyenge, csak az "elõadás az elõadásban" jelenetben jó, igaz, ott nagyon.
6/10
ienysiv 2010 jan. 03. - 12:17:06 6/10
Szilveszterkor láttam a darabot,egyetértek az elõzõ hozzászólással,a szereplõk nagyon jók,mindent megtesznek a sikerért,de a darab!Molnár sajnos nagyon poros,gyenge,avítt.
5/10
CsárliFirpó 2009 dec. 20. - 00:24:18 5/10
Dec. 19-én láttam a darabot, de sajnos azt kell mondjam csalódás volt számomra. Az elsõ felvonást rettentõen unalmasnak éltem meg, a második az némileg jobb volt.
Vígjáték lévén kevés mosolyra fakasztó része volt. A színészi alakításokat elismerem, a szerepekhez a szereplõk jók voltak, nekem magával a darabbal van bajom, olyan vérszegény.
9/10
kacsanyuszi 2009 dec. 02. - 14:30:32 9/10
Nekem meg pont, hogy tetszett Tornyi Ildikó alakítása! Nagyon kellemes, jó humorú darab! Nekem egyedül Molnár Áron játéka nem tetszett, de amúgy le a kalappal a színészek elõtt, öröm volt nézni õket!
A karzatot, legalábbis ehhez a darabhoz viszont nem ajánlom.
6/10
kreta 2009 dec. 02. - 11:55:23 6/10
Editka elõadásról írt véleményével teljesen egyet lehet érteni. A három "nagy" mindenért kárpótolt.Nem sikerült a szerep megformálása Annie és Ádám megszemélyesítõinek!
9/10
rues 2009 okt. 31. - 15:03:17 9/10
Molnár Ferenc darab mindig siker-ha jól játszák-a szinházban. A Vigben nagyon jól játszották és gondolom játszák is a továbbiákban.
A szinészek közül kiemelném- ez erõssen szubjektiv vélemény-Benedek, Lukács és Tahi Tóth lászlót. Ajánlom a szinházat szeretõ közönségnek
akik rajonganak a klassziku elõadások légköréhez. Ezek az elõadások mintha hiányoznának a fõváros szinházaiból.
drfaj 2009 okt. 26. - 10:20:01 Előzmény editka
Nagyszerû elõadást láthattunk október 21-én. Azt hiszem nagyon jól szórakoztunk. A kisebbik lányom újra meg akarja nézni az elõadást és ez nagyon nagy elismerés!
Három apró dolgot teszek szóvá, amely engem zavart. Hiába van kiírva, hogy a késõn jövõk csak a szünetben foglalhatják el helyeiket. Most beengedték a késõket, akik lódobogás szerûen mentek a helyükre. Szerencsére a színpadon lévõ színészeknek volt annyi toleranciájuk, hogy nem álltak le... Én a helyükben megvártam volna míg mindenki elfoglalja a helyét és vagy újra indultam volna, vagy onnan folytattam volna...
A másik, hogy az erkély jobb oldalán lévõ bejárati ajtó ujjlenyomatoktól piszkos, a technikai helyiség ajtó éle olyan mocskos, hogy évek óta nem lett letisztítva...
A színház személyzete lehetne kedvesebb is , nem barakkfelügyelõnek lettek alkalmazva...
Ezeket leszámítva minden nagyon a helyén volt! Gratulálok az elõadás megteremtõinek!
6/10
editka 2009 okt. 25. - 13:53:19 6/10
Benedek M., Lukács S. és Tahi-Tóth L. jól játszanak nagyon, és a második rész - francia nevekkel - tényleg mulatságos is, de az elsõ vontatott, a viccek nem ülnek (talán már túl régiek?), és a felmerült probléma meglepetésnek szánt megoldását meg kitalálja az ember. A hölgyrõl, akit amúgy nem ismerek, meg nem tudom, hogy õ játszott-e 'túl', vagy a színésznõ, akinek a szerepét játszotta...