Színház

Javier Murugarren (NL) & Erik McKenzie Voor Margaretta

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"imigyen szóla hozzájuk:
jöjjetek a mélység peremére
mire ők felelték:
nem tudunk, mert lezuhanunk
és ismét szólt hozzájuk:
jöjjetek a mélység peremére
nem tudunk, mert lezuhanunk
jöjjetek a mélység peremére!!!!
És odamentek
És letaszította őket a mélybe.
...mire repülni kezdtek.

Tánc név nélkül, tánc szárnyakkal, szenvedéllyel és felszabadulással. Multimédiás táncvers, amiben két férfi madarakkal álmodik és táncol, énjüket folyamatosan váltogatva a két világ között.

Javier Murugaarren (E/NL)
Koreográfiai kísérletezéssel foglalkozó multidiszciplináris művész, összekapcsolva a mozgást a textilgyakorlatokkal, a hangzással és a nyelvvel. Rendezvényszervező és kurátor az amszterdami NDSM Performance Gallery Gare Du Noord-ban. Ihlette családja parti hagyományait; a kézműves gyártást és a színpadi mechanizmusokat összefüggésbe hozza erős társadalmi karakterű befogadó darabokkal. Kísérleteit az elmúlt években hibridizálták olyan kiállítási platformok segítségével, mint az installáció, a zene, a divat és a szcenográfia.

Erikk McKenzie (NO)
A tánc / mozgás, a koreográfia, a zene, a színház és az előadás szakterületein belül és között dolgozó művész. Munkája a testet, a hangzást és az értelmet, valamint ezek közötti viszonyt tárja fel, és bemutatja galériákban, iskolákban, idősek otthonában, klubokban, színházakban és más nyilvános tereken.
Számos munkáját a digitális / organikus és a természet / emberi dichotómiák iránti kíváncsiság - és az azok túllépésére tett kísérletek vezérlik az antropocén jelenlegi korában.

 

Hozzászólások