Színház

Jézus Krisztus szupersztár

rockopera, 2 felvonás, magyar, 2014.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Andrew Lloyd Webber még csak huszonkét éves volt, amikor 1970-ben a Palace Theatre bemutatta második rockoperáját, amelyet a nála négy évvel idősebb Tim Riceszal közösen írt. A Jézus Krisztus szupersztár azonnal hatalmas sikert aratott, és a londoni premiert követően a világ szinte valamennyi országában színpadra került. Az alkotók szerint a siker titka maga a bibliai történet, amelyet az elsöprő erejű zenemű nem a megszokott módon, hanem Júdás szemszögéből ábrázol. 1973-ban filmadaptáció is készült belőle, amely tovább növelte a musical és a slágerek népszerűségét.

A(z) Győri Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. december 20., Győri Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

ambrosius 2015 szept. 02. - 21:50:47
A Margitsziget idei produkciói között a gyõriek Superstarja kiemelkedõ volt.
Remekül mûködõ, látványos díszlet, sok alakban, jelmezben mozgatott tömeg és kórus segítette a fõszereplõket. Jézus tisztán csengõ hangjának dallamai és Júdás rekedten bicsakló torzkiáltásai egyaránt a helyükön voltak. Legszívesebben vasárnap is elmentem volna megnézni a párhuzamos fõszereplõ gárdát is.
10/10
Rider84 2015 júl. 20. - 01:41:59 10/10
Most jöttem haza a margitszigeti elõadásról.Fantasztikus elõadás hatalmas énekhangokkal! Köszönöm az élményt! Nagyon szeretném,ha kiadnák DVD-n/CD-n,hogy bármikor meghallgathassam.