Színház

Jiddise Mame

előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Anyák napi est Sándor Erzsivel

"Sándor Erzsi mesél, fergeteges lendülettel és iróniával. Elképesztő történeteket, benne az egész huszadik század, minden szörnyűségével, bebugyolálva a szeretet különös varázslepedőjébe. Ez a könyv talán arról szól: lehet néha boldognak lenni, csak sok tehetség kell hozzá. És Sándor Erzsinek sok jutott ebből a tehetségből. Családtörténet (is) ez a javából, egy Haller utcai saga törekvő zsidó és nem zsidó kispolgárokkal, nyilasokkal és téglagyárral, karpaszományos őrmesterrel, szovjet katonákkal, kispesti kalapszalonnal, színházzal és sok-sok röhögéssel. Sándor Erzsi és anyja, amint átröhögték a huszadik századot. Letehetetlen könyv." (Szüts Miklós, festőművész)

Ha jiddise máme, akkor az egyik legjobb választás Sándor Erzsi, és Anyavalya című könyve, mely 2016. őszén jelent meg a Park Kiadó gondozásában. Egy nagyszerűen megírt, fordulatos, (zsidó) családtörténet, alapvetően női szemszögből, sok humorral fűszerezve.

Anyák Napi estünkön Sándor Erzsi személyesen mesél nekünk családjáról, édesanyjához fűződő viszonyáról, a könyvről, és még sokminden másról. Beszélgetőpartnere Szemere Katalin újságíró lesz, a valahai NOL TV közkedvelt riportere lesz. Az irodalmi idézeteket, hiszen természetesen ez is lesz, Kardos Dani gitárjátéka teszi még színesebbé.Az estre látogató hölgyeknek, édesanyáknak, nagymamáknak, nagynéninek aprósággal kedveskedünk.

A(z) Vallai kert előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások