Színház

K-Arcok: Metamorfózis- Mind1

előadás, 2 felvonás, 60 perc, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Metamorfózis

A darab egy, az őrület határán lévő ember személyiségváltozásait kutatja. A harminc percesre tervezett szóló olyan horror és thriller filmekből táplálkozik, mint Stanley Kubrik Ragyogás vagy Lars von Trier Antikrisztus című filmje. A szóló egy különös térben játszódik, ahol rövid epizódok láncolata húz erős kontrasztot a megjelenített karakter különböző realitásai közé. A darab célja nem a teljes megértés, hanem az átalakulások tettenérése az egymást átfedő realitások metszetén keresztül.

Mind1

Az egyén perspektívájából vizsgálja az előadás az emberi fajra oly jellemző társadalmi élet illúzióját, a sors- és környezetünk alakításának illúzióját. Körbejárja azt a képzetet, hogy nem mindegy, miként cselekszünk, milyen üzenetet, illetve milyen jeleket hagyunk magunk után. Természettől elszakadt fajként újabb és újabb szerepek, álarcok, túlélési sémák végkimerülésig ismételt álarcos báljában hol találja meg az egyén a közösséget a "mindenség" megoldó erejével?

A Tánc Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő program részeként az előadás után szakmai beszélgetés lesz az alkotókkal.

A Közép-Európa Táncszínház (KET) nagy múltra tekint vissza: Magyarország elsőként alakult táncszínháza, mely a független kortárs táncegyüttesek között a legismertebbek közé tartozik hazánkban és külföldön egyaránt. Ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, ebben határozza meg önmagát. Programszerűen kutatja és értelmezi ennek a régiónak mozgásvilágában kódolt sorsát.

A(z) Közép-Európa Táncszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások