Színház

Kár, hogy kurva

dráma, magyar, 2010., 16 - 99 éves kor között

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Reneszánsz horror, a Shakespeare-kortárs drámairodalom legbizarrabb szerelmi története. Bosszúvágy, szenvedély, fekete humor és tengernyi vér - olyan, mintha Tarantino írta volna újra a Romeo és Júliát.

"A Ford által megrajzolt Párma, amely egyszerre kontraszt és háttér a testvérek szerelméhez, precízen megkonstruált univerzum, és éppen az egyszerű boldogulás tűnik benne lehetetlen feladatnak.

A Kár, hogy kurva Itáliáját korrupció, perverzió, bosszúvágy, házasságtörés és üzletiesség uralja. Nincsenek benne érvényes házassági minták, nincs benne harmonikus és boldog együttélés. Szereplői közül hatan bosszút akarnak állni valakin; nyolcan természetesnek veszik a házasság helyett vagy mellett folytatott szexuális életet, beleértve Giovanni gyóntatóját és Annabella nevelőnőjét; apafigurái kivétel nélkül üzleti tárgyalásként kezelik a rájuk bízott fiatalok frigyét; a világi és egyházi hatalom birtokosa cinikusan futni hagyja a gyilkosokat, és érthetlenül súlyos büntetéssel sújtja az eseményekbe véletlenül belesodródott ártatlanokat. A testvérek, azonosulásra alkalmas minta híján, új értékrendet konstruálnak, ahová visszavonulhatnak a világ elől: újra felépítik az igazság, a szeretet, megváltás, sőt Isten fogalmát, s miután nem áll rendelkezésükre egyéb, a leginkább kínálkozó alapanyagból dolgoznak: egymásból..."

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. szeptember 30., Magyar Színház

Stáblista:

Szereplők

Annabella (a húga)
Soranzo (főnemes)
Vasquez (a szolgája)
Bonaventura (szerzetes)
Bíboros (a pápa nunciusa)
Putana (Annabella nevelőnője)
Hippolita
Florio (Giovanni és Annabella apja)
Donado (Bergetto nagybátyja)
Richardetto (álruhás orvos, Hippolita férje)
Grimaldi (római nemesember)
Philotis (Richardetto unokahúga)
Poggio (Bergetto szolgája)

Alkotók

Hozzászólások

6/10
surviver 2012 ápr. 23. - 13:05:00 6/10 Előzmény turmix
Tegnap láttuk az elõadást. Nagyon drámai, sokszor tragikomikus. Nehéz megtanulni ilyen szöveget, de jól helyt álltak a színészek. Kiemelem Pál András játékát a 3 órás elõadás során.
turmix 2012 jan. 22. - 16:08:21
Nem értem a szótlanságot :)
Ha 12 szavazatból 2 pontot sem sikerült elérnie, senki sem háborodott fel annyira, hogy megírja, mi alapján találta ilyen borzalmasnak?
(Ugyanis egyetlen véleményt sem látok, vagy ez valami technikai hiba?)