Színház

Kasimir és Karoline

népszínmű, 2023.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ödön Von Horváth kíméletlen harcba kezd a hazugsággal szemben ebben a darabjában is. Írói tevékenységének fő célja a negédes áligazságok maszkjainak letépése szereplőiről, hogy láthatóvá tegye undok, gonoszságtól eltorzult, buta arcukat. Gelleresen, elegáns fifikával beszél az őt mindig foglalkoztató, eleve elvetéltetésre ítéltetett szerelemről, a társadalom diszkrepanciáiról. Egyszóval minden benne van, ami fontos, amiért érdemes színházba menni.

A két világháború közötti labilis időszakban járunk az Oktoberfest sörfesztiválon. Mindenki mulat. Léghajók robognak át az égen, fagyit árulnak, hullámvasút siklik boldogan, rajta boldog gyerekek sikítanak boldogan. Vattacukor illat van. Kasimir és Karoline szakítanak. Pech. Karoline szabad, Kasimir sértett. Karoline a forgatagban férfiak társaságába keveredik. Karoline vonzó lány, ezeket a férfiakat is vonzza. Van köztük egy jól vasalt fiatal meg két jól vasalt öreg. Ki lesz a befutó? Dehát ott van Kasimir is… mondjuk ő nem jól vasalt. Hátha kibékülnek.

Parti Nagy Lajos fordítása alapján a szövegkönyvet írta: Laboda Kornél

A(z) Jászai Mari Színház, Népház előadása

Bemutató időpontja:

2023. április 22., Jászai Mari Színház, Népház

Stáblista:

Hozzászólások

SamanthaGray máj. 03. 22:27:22
Jó napot Samantha Gray:
Segítségre van szüksége ahhoz, hogy visszahozza volt barátját vagy barátnőjét, segítségre van szüksége ahhoz, hogy férje vagy felesége egyedül szeressen? Forduljon Ogundele doktorhoz. Ez az ember egy őszinte varázsló, aki 24 órán belül visszahozta értem a férjemet. A férjem megcsalt egy másik nővel, és a hozzáállása megváltozott, de Dr. Ogundele visszahozta nekem. Vegye fel vele a kapcsolatot WhatsApp-on, Telegramon vagy Viber Chaten: +27638836445. Az Instagramon: dr.ogundele1. Visszahozta a férjemet, ahogy ígérte, és az ereje ártalmatlan.