Színház

Képzett társítások - AEGON-estek a Nemzetiben - Lackfi János és Harcsa Veronika

előadás, magyar, 2010.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A 2010-es esztendő első AEGON-estjén szokatlan képzettársításokra számíthatnak a nézők, a két vendég ugyanis jól ismeri egymás munkásságát, ám ők ketten még nem találkoztak egymással személyesen. Lackfi János költő, író, műfordító, hét verseskötete, hét gyermekkönyve, két kisregénye és egy regénye, valamint húsz műfordításkötete jelent meg. Lackfi János és Vörös István átköltésében jelent meg nemrég az Apám kakasa - ahogy a cím is sejteti: klasszikus versek átiratai (például az Anyám tyúkja) olvashatók ebben a hihetetlenül szellemes kötetben. 2009-ben, a Móra kiadónál látott napvilágot A részeg elefánt című könyve is, legújabb gyerekverseivel.

Az est másik vendége Harcsa Veronika, az utóbbi évek nagy fölfedezettje lesz. A fiatal énekesnő, dalszerző 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dszessz tanszékén, három lemezéből kettő aranylemez lett Magyarországon, az egyik az év hazai dzsesszalbuma, Japánban a vokális dzsessz eladásilista-vezetője. Zenekarával a saját szerzeményeit játsszák, emellett többféle produkcióban is hallható.

A sorozat 2006-os indulása óta a beszélgetés mellett mindig hangsúlyos az irodalom, a felolvasás, valamint a minderre reagáló, ott születő zene is, több remek dzsesszzenész érzékenyen, eredeti módon reagált a beszélgetés mozzanataira, a felolvasásokra: a két vendég világához választott, hozzájuk illő dzsesszisták kreatív módon egészítettek ki, vittek tovább egy-egy hangulatot, témát. Erre most két remek, fiatal zenésznek lesz lehetősége: Gyémánt Bálint gitárosnak és Mihalik Ábel dobosnak.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások