Színház

Kerengők - Csongor és Tünde

előadás, 2 felvonás, 110 perc, magyar, 2016., 15 - 18 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Ha van egy T betű, az ugye egy hármas út. És én itt jövök a középsőn, a szárán mondjuk, fölfelé. Akkor ugye fordulhatok jobbra vagy balra. De középre nem mehetek, mivel onnan jöttem, igaz? Akkor mit jelent itt a közép? Merre van a helyes út? Attól függ, honnan nézzük?"

Csongor átlagos kamaszfiú, aki éjjel-nappal a számítógépe előtt ül. Minden országot bejárt már, minden messzi tartományt ? legalábbis a virtuális birodalomban. De ahhoz, hogy kilépjen a szobája ajtaján, nagy bátorság kellene... Különösen, mert anyukája, Mirigy őrzi az ajtót, és nem nagyon szeretné, ha a kisfia kilépne rajta...

Csongor keresi az élet értelmét, de... mit csinál ezalatt Tünde? Mi a Nő útja? Ő egy másik világból érkezett: Tündérországból, ahol örök béke van és nyugalom, ahol nem ismerik a félelmet és a szenvedélyt. De a szerelemért elhagyta a hazáját, és idejött közénk. Még nem sejti, mennyi ellenséggel kell szembenéznie annak, aki boldog akar lenni!

Csongor és Tünde két külön színdarab ? amelyek végül mégis egybefonódnak. Ami az első részből hiányzik, az ott van a másodikban. Ami a Férfiból hiányzik, megvan a Nőben, és fordítva. És csak így érthetjük meg a nagy egészet: az Embert.

A két fiatal ember kering itt és most, a mai Budapesten - egymás és önmaguk körül:
Csongor keresi az élet értelmét.
Tünde keresi Csongort.
Hátha együtt megtalálnak valamit!

A(z) Átrium előadása

Bemutató időpontja:

2016. április 15., Átrium

Stáblista:

Szereplők

Csongor (egy fiú)
Balga (Csongor haverja)
Tünde (egy lány)
Ilma (egy lány ebből a világból, Tünde barátnője)
Mirigy, boszorkány, Csongor anyja
Duzzogh (lepukkant ötvenes fickók, Mirigy pasijai)
Tudós, három vándor
Ledér (Mirigy barátnőjének a lánya)

Hozzászólások