Színház

Kérész Művek 48. - Intim terek

performance, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy előadás, mely egyazon napon megszületik, kiteljesedik, és meghal.
Minden Kérész Művek premier. A társulat művészei egy adott témára, egyetlen intenzív próbanap alatt hoznak létre egy új, egyedi, egyszeri és megismételhetetlen előadás-eseményt. Ami aznap este történik, az abban a formájában soha többet nem lesz látható.
A Kérész Művek sorozat minden estje szokatlan, izgalmas és kiszámíthatatlan esemény az alkotó-előadók és a nézők számára egyaránt. Nincs szinpad, nincs nézőtér. A nézők és művészek, mint egy kávéházban, asztaloknál ülve kötetlenül beszélgethetnek, miközben folyamatosan vizuális, zenei és színházi akciók történnek körülöttük.
A Kérész Művek meghatározhatatlan műfajára talán a ?kortárs varieté? vagy ?performansz-kocsma? lehetne a legjobb kifejezés.

Az Artus Kérész Művek performansz-kocsma sorozata 2010-ben indult útjára, 2016 végéig 46 epizódot mutattak be. Célja, hogy gondolatokban gazdag, formailag merész akciókkal élessze fel a "performance art" valódi szellemét, ahol a spontenaitás és a pontos kidolgozottság paradox módon, egyszerre érvényesül.
Az Artus társulat gyakran hív meg vendégművészeket egy-egy Kérész Művek est megalkotásához. A színház és tánc műfaján kívűl képzőművészek, zenészek, intermédia művészek, filmesek és programozók, olykor hazai vagy külföldi társulatok is kapcsolódnak a kreatív munkához.

Alkotó-előadók:
Debreczeni Márton, Fischer Balázs, Kocsis Gábor, Lukács László, Mayer Zita, Mózes Zoltán,Nagy Csilla, Rabóczky Judit, Sebestény Ferenc, Szabó Bálint, Szalay Henriett, Szűcs Dóra Ida, Virág Melinda

A(z) Artus előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások