Színház

Kérész Művek 55.

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kérész Művek 55. - „kortárs varieté” – „performansz-kocsma” sorozat

Általában egy évig tart az a folyamat, ameddig egy előadás bemutatójához elérkezünk.

A Kérész Művek azonban olyan előadás, mely egyetlen egy nap alatt jön létre. A társulat művészei előre megadott témára, egyetlen intenzív nap alatt hoznak létre új, egyedi, egyszeri és megismételhetetlen performansz-eseményt. Így minden Kérész Művek egyszerre premier és darabtemetés, előadás először és utoljára. Ami aznap este történik, az abban a formájában soha többet nem látható.

A Kérész Művek meghatározhatatlan műfajára talán a „kortárs varieté” vagy „performansz-kocsma” lehetne a legjobb kifejezés.

Minden Kérész Művek egész estés, önálló és teljesértékű alkotás, mely ugyanakkor túlmutat önmagán azáltal, hogy tematikusan kapcsolódik a következő, hosszasabb előkészületet igénylő, nagyobb formátumú Artus előadáshoz. Ily módon a Kérész Művek egy-egy estjét létrehozó művészek kreativitása és a felvetett témára válaszul érkező friss és merész megoldásaik inspirálják, előkészítik és folyamatosan építik a következő Artus bemutatót.

Így született többek közt az Ulysses nappalija, az 1+1=1, a SUTRA, a Cseppkánon, a Raj és a Szél kapuja előadás.

Az Artus Kérész Művek performansz-kocsma sorozata 2010-ben indult útjára, 2018 végéig több mint 50 egész estés Kérész Művet mutattunk be.

Gyakran hívunk meg vendégművészeket egy-egy Kérész Művek est megalkotásához. A színház és tánc műfaján kívül képzőművészek, zenészek, intermédia művészek, filmesek és programozók, olykor hazai vagy külföldi társulatok is kapcsolódnak a kreatív munkához.

Alkotók és előadók: Bakó Tamás, Bodóczky Antal, Csató József, Hajdu Gáspár, Hodován Mária, Kocsis Gábor, Lukács László, Mayer Zita, Mikó Dávid, Mózes Zoltán, Nagy Ágoston, Nagy Csilla, Sinkovics EdE, Szalay Henriett, Tóth Szabolcs

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások