Színház

Kertész utcai Shaxpeare-mosó

előadás, 2019.

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Bemutató időpontja:

2019. szeptember 28., Örkény István Színház

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
Parga jan. 03. 00:03:53 8/10
az első perctől kezdve leköti a figyelmet, a szünet előtt nem sok hiányzott h az egész nézőtér elkezdjen bulizni :D sznoboknak nem ajánlom!
Edmond Dantes 2020 márc. 05. - 16:58:49 Előzmény vitaik
Mit mondjak, én sem voltam oda az előadástól és az előadásért. Megszokhattuk, hogy Bodó Viktor mindig, mindenhol a polgárpukkasztás bajnoka óhajt lenni ld. pl. Vígszínház/Revizor és mások. Aki ismeri a rendezéseit, számítania kell rá, hogy ő ilyen, az ő rendezései ilyenek. Csak azt nem tudom felfogni, hogy kerül ide az "amerikai film"? Bárcsak sok színházunk úgy "működne" mint számos, sőt: számtalan amerikai film. Úgy általában "amerikai film": nincs. Konkrét amerikai filmek vannak. Jók és rosszak. Kinek-kinek mi tetszik, mi nem. De általánosítani: kockázatos és mellékhatásai lehetnek :-)
1/10
vitaik 2020 márc. 05. - 09:17:51 1/10
Több évtizede járunk az Örkény Színházba - korábbi Madách Kamarába. Nagyon ritka volt az, amikor mi felálltunk a szünetben és eljöttünk... sajnos ez egy ilyen előadás. volt Shakespeare, Moliére és a nagy írok, mind, mind metafizikáról írnak - azaz olyan elvekről melyek földrésztől és korszaktól függetlenül ugyanúgy működnek a világban. A nagy klasszikus darabok csodája abban rejlik, hogy képviselnek egy üzenetet és egy színvonalat. Mindig van az átlag, az átlag alatti és feletti... Shakespeare-t nem az különböztette meg, hogy észrevett dolgokat, hanem az ahogyan arról írt, az a színvonal amit ő képviselt. Amit egy szerencsétlen kocsmatöltelék úgy fogalmaz meg, hogy "mekkora a csö*d Rozi és, hogy megb**lak" úgy tudta leírni, hogy mai napig az egész világ a csodájára jár. Szeretjük a modernizált darabokat, amiket úgy készítenek el, hogy a mai kor embere is értse, de úgy gondolom ha kiírjuk egy nagy író nevét (akár még elváltoztatva is) , akkor őrizzük meg az üzenetet és a színvonalat. Sajnos ez a darab olyan, mintha egy kocsmatöltelék írta volna... tele van vulgarizmussal, meztelenkedéssel, ordenáré és gusztustalan. Ráadásul az első felvonás egy jelentős része csak diszkóslágerek hallgatása ... ezért kár színházjegyet vásárolni:) A színészek nagyszerűek, mint mindig - mindenkit szeretünk és tisztelünk - szomorú volt tehetséges színészeket ilyen színvonalú darabban látni. Sajnálom, hogy az Örkény is beállt abba a sorba, hogy Shakespeare-t felhasználva egy átlag ember színvonala alatti darabot állítottak színpadra. Kár, hogy a színházak manapság primitív, alpári dolgokkal próbálják meg fenntartani az emberek érdeklődését. A színház lehetne az eszköz ahhoz, hogy jó mintát mutasson és felemelje az emberek tudatát kicsit. Sajnos ez a darab nem felemelő hanem lehúzó.... ha a színházak is azon a színvonalon fognak működni, mint az amerikai filmek, akkor kevés hely lesz, ahol az emberek rezgései emelkedhetnek, átlag feletti dolgokkal találkozhatnak...
10/10
salez 2019 okt. 04. - 22:35:03 10/10
Kurva jó előadás volt!!!