Színház

Kései találkozás

színmű, 120 perc, magyar, 2010.

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A tengerparti gyógyszálló betege éjszakánként meglepő dolgokat művel; mezítláb mászik az ablakon át, hogy etesse a sirályokat és énekeljen a szanatórium holdfényes kertjében. A főorvos magához rendeli, hogy számon kérje rajta, miért nem tartja be a gyógyintézmény rendjét. A nő és a férfi vitájából lobban lángra a szerelem. A tisztességben megőszült férfi és nő "kései találkozásának" történetét idézi meg a színdarab. Bájjal és humorral, könnyből és mosolyból szőtt mese a szerelemről. Tolnay Klári és Mensáros László legendás szerepét most Piros Ildikó és Huszti Péter alakítja.

Bemutató időpontja: 2010. október 16., Soproni Petőfi Színház

A(z) Turay Ida Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

anita.kiss82 2013 jan. 26. - 15:48:04
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, fantasztikus az elõadás! Már 2x láttam, s márciusban újra megyek. Piros Ildikó és Huszti Péter nagy színészek, ezt már nagyon régen tudjuk, s ez a darab is nagyon jól áll nekik, mindketten nagyot alakítanak! Köszönöm a csodás élményt!!!
10/10
gyedi@ 2012 dec. 04. - 13:31:45 10/10
Fantasztikus színészek fantasztikus alakítása.
9/10
Johann 2012 aug. 06. - 18:45:39 9/10
Én is láttam ezt a megható darabot, igaz, én a József Attila Színházban. Valóban kiváló a rendezés, és a színészi játék is. Mindig különös - és egyben különleges - élmény olyan darabot nézni, ahol mindössze ketten vannak a színpadon, s mindez hatványozottan igaz, ha történetesen éppen egy színészházaspárról van szó. Ebbõl a szempontból ezzel az elõadással rokon (az általam az utóbbi idõben látottak közül) a Jelenetek egy házasságból Détár Enikõvel és Rékasi Károllyal - de csak ebbõl a szempontból. Ez a Kései találkozás sokkal inkább megható, megindító, és nem annyira felkavaró, megrázó.
Nekem egyébként a darab eleje nem igazán tetszett. Összességében talán elmondható, hogy a darab azt mutatja be, hogyan csiszolódik össze, segíti egymást, érti egyre jobban meg egymást és végül szereti meg egymást két egészen különbözõ, mondhatni ellentétes karakterû - és nemû - korosodó, szokásaihoz már igencsak ragaszkodó ember. Viszont szerintem a kezdeti összeütközések, a meg nem értések bemutatása és az egész dramaturgia hatásosabb lett volna, ha mindkét karaktert egyforma mértékben tudja megmosolyogni a közönség, ha nagyjából ugyanannyira távolodtak volna el az optimálisnak, emberi együttélésre leginkább alkalmasnak mondható viselkedésmintáktól. Ehhez képest a fõorvos úr egy bogaras, szürke, de a légynek sem ártó férfiú, míg a nõ több szempontból is ennél jóval súlyosabb eltéréseket mutat a fentebb megjelölt, együttélésre alkalmas viselkedéstõl, felelõtlensége túlzás nélkül állíthatóan ön- és közveszélyes. Ilyen szempontból én érzékeltem egy zavaró asszimmetriát (ami persze biztosan rólam is árulkodik), de ezt leginkább a darab szerzõjének tudom felróni, mindez semmit se von le a színészi, rendezõi teljesítménybõl!
10/10
Sanyi19 2012 ápr. 23. - 21:57:36 10/10
Nagyszerû elõadás! Jórendezés, kiváló színészi alakítás, így aztán
megtörténik az amit úgy hívnak, hogy szinpadi CSODA megható, lenyûgözõ
elõadás. Köszönöm ezt a mai Nagykanuzsai elõadást kis Országunk két NAGY
SZÍNÉSZÉNEK.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás