Színház

Kicsi nyuszi hopp hopp

előadás, magyar, 2010.

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Pér évvel ezelőtt megöltek egy toplessmodellt Budapesten. A gyilkosságot feltételezhetően a lány szintén topplessmodell barátnője, és volt barátja követte el. A gyanúsítottak 10 napig menekültek. A gyilkosság indítéka ismeretlen. Az igaz történetből kiinduló darabban a menekülő fiatalokat két frissen végzett színész, Réti Adrienn és Csémy Balázs alakítja. Összegyűjtött dokumentumokból, improvizációkból, és az éjszakai világhoz kapcsolódó, romantikus, és kevésbé romantikus asszociációkból áll össze a videoklippszerű darab, Pelsőczy Réka rendezésében.

A történetben szereplő személyek, nevek és helyek kitaláltak, bárminemű azonosság a valósággal csak a véletlen műve.

A(z) Manna Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2010. március 26., Manna Produkció

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

jpforgas 2013 febr. 22. - 01:09:57 Előzmény surviver
Nagyszeru szinhazi elmeny - kituno szineszek es fantasztikus rendezes. Talan csak egy javaslat - sokat segitene ha a szinpad kicsit magasabb lenne (peldaul egy dobogo beallitasaval), mert a latoszogek a masodik-harmadik sortol nem jok, miutan a szineszek a darab nagy reszeben nagyon alacsonyan ulnek es nehezen lathatok. Egyebkent az eloadas majdnem tokeletes, tele humorral, patosszal es sok gondolattal... mindenkeppen erdemes megnezni!
10/10
surviver 2012 febr. 27. - 14:37:46 10/10 Előzmény csuribuksi
Újra láttam az elõadást a Katona Sufniban és csuribuksi néven írt bejegyzésemhez annyit fûzök hozzá, hogy továbbra is kiváló, emlékezetes darab, valamint, hogy Balázs elõadása is éppen annyira fergeteges, mit Adrienné.
Criobs 2011 febr. 14. - 17:49:27
Bevallom, eleinte kicsit tartottam attól, hogy ki lehet-e annyit hozni a történetbõl, hogy érdemes legyen majdnem másfél órát végigülni, de pozitívan csalódtam. Olyannyira, hogy még azt is megkocáztatom, hogy az általam látott darabok egyik legjobbika volt ez az elõadás! A két szereplõ a lendületes játékkal teljesen kitöltötte a teret és életre keltette a színpadot. Ennyi színes karaktert egy elõadáson megjeleníteni még nem láttam, és mindezt két embertõl. Hát le a kalappal rendezõ és a színészek elõtt! Köszönöm a fantasztikus és felejthetetlen elõadást!
10/10
FElepHánt 2011 febr. 10. - 12:04:07 10/10
Ha autóban játszódik a történet, súlyos vétek miniquad-okkal furikázni a színpadon, elég két ülés, egy kormány és nehány odavetett abroncs a háttérben. Pelsõczy Réka road- krimijében a velõs sztorit és a dialógusokat a rendezõ és a két színész közös alkotásaként értékelhetjük, már textusában is igen nagyra. A volánnál egy hajszolt fiatalember, mellette, drogtól sújtott beszédzavarokkal küzdõ lány, töredezett mondataik, játszmázásuk, veszekedésük már elsõre elrettentõen hiteles. Úgy tûnik, fogalmuk sincs hova-merre, ahogy akkor, a darabot illetõen még mi sem tudunk sokat. Kiderül, peep-show alkalmazottak és kuszán homályos utalások is esnek egy bizonyos kolleganõre.

Nagyszerûen játszanak: Réti Adrienn hályogos szemekkel, puffadt arccal motyog, fõ problémája a mellpótló textilek célirányos gyömöszölése, Csémy Balázs a közlekedési táblák fürkészésével szinte láttatja az országúti száguldást. Hang a rádióból, gyilkos fordulat: a hebrencs kocsikázás tulajdonképpen menekülés, mely egyre veszettebb tempóban, tíz napig tart. Pénzük nincs, de használ a jó fellépés, a rutinos felkínálkozás, az olasz akcentus, a fiatalos szolidaritás. De "a TV-ben rólunk beszélnek": - eszeveszett futás az utolsó lehetõség... A gyorsuló jeleneteket a rendezõ magabiztos tempóérzékkel fogja össze, a változatos szituációk a maroknyi térben is tökéletesen rajzolódnak ki. Táncjeleneten mellett gyakoriak a szerepváltások is, behízelgõen ernyedt TV-kommentátorok színesítik esténket, majd feltáró beszélgetés következik az áldozat "legjobb barátnõ"-jével: Réti Adriennn nagyszerûen mutatja be az õszinte megrendülés és az álságos szerepjátszás egyidejû realitását.

Maratoni futás után Csémy Balázs minden megerõltetés nélkül képes ütõsen énekelni, ráadásul a refrének közé illeszti játékfüggõségérõl szóló vallomását. A két színész összjátéka is tökéletes, két perc alatt hatszor öltöznek nyíltszínen át, a párbeszédek fergeteges iramát is könnyedén bírják. Pazar attrakció, pompás elõadás, Pelsõczy Réka írói-rendezõi munkájának teljes sikere, értékét tovább növeli, hogy a lenyûgözõ produkció az ifjú aktorokkal való együttmûködés közös alkotómunkájából született.
Gabriella54 2010 aug. 08. - 01:49:30 Előzmény csuribuksi
Remélem, Nyíregyházán is sikert arat! A VIDOR Fesztiválon, a Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamarájában lesz látható:

2010. aug. 30.(hétfõ) – 18.00 és 22.00
Manna Produkció, Budapest
Kicsi nyuszi hopp hopp
Rend.: Pelsõczy Réka
Fõsz.: Réti Adrienn, Csémy Balázs
10/10
csuribuksi 2010 ápr. 26. - 14:05:38 10/10
Kiváló produkció,remek alakítások, fõként Adrienné.
Rövid idõ alatt ennyi karakterré átalakulni- gratulálok a felejthetetlen estéért. Aznap a 3. színházlátogatásunk volt, de ez volt a tetõpont.