Színház

"Kinyílt a tavasz, mint egy imádság"

előadás, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A nagyváradi Kiss Stúdió Színház (KSSz) 1994-ben alakult, s 2008 januárja óta a Magyar Örökség Díj méltó örököse. A KSSz az egyetlen folyamatosan működő erdélyi magyar nyelvű magánszínház, amely semmilyen állami támogatást nem kap.
"A magyar az egyik legszétszórtabb nemzet ezen a világon, s mi, a Kiss Stúdió Színház, ennek csak az Európában élő szeletét látogatjuk színpadi játékainkkal immár 14. éve. Madách, Arany, Ady, Vörösmarty, Sütő, Petőfi, Juhász Gyula, Nagy Endre, Kocsis István, Molnár Ferenc, Karinthy, Szilágyi Domokos, Kányádi Sándor, Páskándi Géza, Kölcsey magyarságmegtartó gondolatait visszük Nagyváradtól Stockholmig, és Budapesten át Rómáig, meg Hegyközkovácsitól Zágonig, mert úgy észleljük, hogy igény van rá, szükségük van az anyanyelv újrahallására míves formában a nagy idegen tenger közepén." /Varga Vilmos művészeti vezető/

Idén lenne száz éves Wass Albert, az ő munkásságának állít emléket Varga Vilmos és Kiss Törék Ildikó "Kinyílt a tavasz, mint egy imádság" című előadásukkal.

A(z) Klebelsberg Kultúrkúria előadása

Stáblista:

Hozzászólások