Színház

Kölcsönlakás

bohózat, 2 felvonás, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A lakásról már több változatban szoktunk hallani, mint például garzonlakás, komfortos lakás, de mi az a kölcsönlakás? Ennek magyarázata kissé sikamlós tájakra vezet, mondhatnánk csak 18 éven felüliek számára ajánlatos. Ez a kifejezés igazában a poligámok háza táján használatos. Mert miről is van szó? Mindnyájan ismerünk olyan "ideális" házaspárokat, akik hosszú évek után egy kis levegőváltozásra vágynak, s szeretnék beszippantani egy másik, egy ifjabb férfi, vagy hölgy leheletét. Persze nem tartósan csak néhány röpke óra erejéig.
Ebben a darabban is erről van szó: adva van egy házas ember, aki de nem bír a vérével, és szeretne ágyba bújni titkárnőjével. Viszont, mint ismert közéleti ember (képviselő) nem kompromittálhatja magát egy szállodában. Ilyenkor kapóra jön egy kolléga, egy barát, akinél hódolhat szexuális szenvedélyének. Eddig minden rendben is volna, csakhogy annak a kölcsönlakást felajánló barátnak is van felesége, és azt meg a képviselőné kéri meg ugyanerre az apró szívességre, hogy hadd áldozzon ő is a szerelem oltárán ifjú kedvesével.
Miután a háziak nem tudnak párjuk befogadó nagylelkűségéről, egymástól függetlenül adták kölcsön ugyanazt a lakást a szerelmi légyottra készülő házaspár mindkét tagjának. S amikor eljön a randevú ideje, mindkét gerlepár majdnem egy időben érkezik meg szeretőjével e tett
Színhelyére. De az miként oldható meg, hogy össze ne találkozzanak? Leendő nézőink számtalan mulatságos fordulat tanúi lehetnek, amint a házigazda, mint egy váltóőr irányítja egyik szobából a másikba a bujkáló párokat, hogy össze ne "ütközzenek" egymással. Hogy ez miként sikerül, és ki nevet a végén ez maradjon meglepetés. Annyi biztos, hogy a közönség nemcsak a végén nevet majd, hanem végigkacagja az egész előadást.

A(z) Pesti Művész Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. július 15., Pesti Művész Színház

Stáblista:

Szereplők

A szerelő
Ica, a hárpia
Csatai, képviselő
Bea, a szerető

Alkotók

Vélemény: