Színház

Komfortzóna

előadás, 2018.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A migráció problémája egy olyan jelenség, amely a modern európai társadalmakat markánsan kettéosztja. E határvonalat különböző ideológiák és kulturális értékrendek is előszeretettel használják önmaguk meghatározásához. De vajon mi ez a határvonal?

A Komfortzóna című projekt tulajdonképpen egy kísérlet, amelynek során a Vekker Műhely és a RÉV Színházi és Nevelési Társulat tagjai arra vállalkoznak, hogy a színház és a dráma segítségével nyissanak egy ideiglenes határátkelőt azoknak, akik hajlandóak valóban gondolkodni ebben a témában. Előadásunkkal nem kívánunk senkit sem az egyik, sem a másik oldalra állítani, csupán azt az egy kijelentést érzi magáénak, hogy erről a témáról beszélnünk kell, s hogy ehhez a közösségi oldalak posztjai már kevesek – a jelenlét felelőssége elengedhetetlen. Előadásunk a részvétel lehetőségét biztosítja nézőinek, s hisszük, hogy aki él e lehetőséggel, pontosabban látja majd ezt a mindannyiunkat érintő problémát.

A komfortzóna biztonság: kényelmes hely, ahol nem történnek szokatlan dolgok, minden ismerős.
A komfortzónából való kilépés – változás: valami új, szokatlan, ismeretlen, idegen.
A Komfortzóna két fiatal házaspár története. Az egyik pár a szíriai Aleppóban él, a másik Magyarországon, a déli határ közelében fekvő Mélyföldön. Eljön a pillanat, amikor mindnyájuknak ki kell lépniük saját komfortzónájukból.

A(z) RÉV Színházi és Nevelési Társulat előadása

Hozzászólások