Színház

Kőműves Kelemen

előadás, magyar, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az idők mélységeiben elterjedt hiedelem, hogy a tárgyaknak lelkük van, mint az embereknek. A földnek, az erdőnek, a hegynek, folyónak "szelleme" van. Ha az ember a szellem tulajdonát megzavarja, mert földet akar művelni, vagy hajlékot építeni, akkor számítania kell a szellem bosszújára. A szellemet kiengesztelni csak áldozattal lehet...
A Sarkadi Imre darabja alapján készült rockballada is azt sugallja, hogy egy mű létrehozásához, akár egy államalakulat felépítéséhez fanatikus hit kell. Ez a folyamat megszüli azt a másikfajta embert, a cinikust, aki tudja, hogy ez egy hazugság-rendszer, de szükség van a pénzre és ennek érdekében mindenre képes. Arra is, hogy a legvéresebb áldozat meghozatalára manipulálja a tömeget, a főhőst.

A(z) Honvéd Együttes előadása

Stáblista:

Hozzászólások

Vamprella 2010 márc. 16. - 21:07:36
iszonyu gaz eloadas volt, oreg puhos kelemen es boldizsar, bena kritikan aluli 80-as evek beli 'jelmezek ' , amikrol az sut, hogy otthonrol hozott maganak mindenki egy nadragot, a deva varat jelkepezo muvirag csokor egyszeruen nevetseges.. az eredetileg szuper darabot amit fiatal szep testu ferfiak jatszottak, megcsufoljak ezek az oregedo tanc szakkorosok; minden megmozdulas utan lihegesre ad idot a koreografia; ami nelkul talan nem is tudnanak talpon maradni a szereplok.
Kelemen visszataszito es puhos, modorosan jatszik, Boldizsar herelt kappan hangu topszli, es Annat tuti valamilyen nepdaleneklesi versenyrol szalajtottak.
Iszonyu nagy csalodas volt a darab :(