Színház

Kopogós römi

színmű, 2 felvonás, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ez a történet, noha valahol Amerikában játszódik, nagyon is ideszóló, nekünk és rólunk íródott. Magyarország gerontológiai térképe ugyanis felettébb az idősebb korosztály, a nyugdíjasok pannója. Itt élnek tehát köztünk hőseink, anyáink és apukáink lelkével: Fonsia Dorsey és Weller Martin porhüvelyében... Megismerjük őket rozzant eleganciájukban és divatjamúlt ruháikban, roggyant cipőikben és romlatlanul lobogó, robogó, szenvedélyes szerelmükben.

Mindezen ismérveiket az öregek otthonában tárják elibénk, ott, ahol a szerelem szokatlan, a cinkos évődés már "okafogyott" és ott, ahol és ahová mi nagylelkű utódok elrökkentjük Őket, hogy legyen helyünk, nekünk fiatalabbaknak gyűlölködni, marakodni és csalni, lopni, hazudni és mocskolódni.

A pazar szerző, D.L. Coburn és Vajda Miklós nem kevésbé pazar magyarításával így koppint az orrunkra. És miközben könnyesre nevetjük magunkat, talán egy-egy igazi könnycsepp is megjelenik a szemünkben, azzal az elhatározással, hogy mi különb módon fogjuk ápolni a szülő-gyermek kapcsolatot...
Ezért szóljon a harang Fonsiaért és Wellerért, és érettünk, akik útban vagyunk a gyermekeinknek és útban vagyunk az Öregek Otthona felé.

A(z) Szegedi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2004. május 7., Szegedi Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Fonsia Dorsey
Weller Martin

Hozzászólások