Színház

Körbejárás - műfajok és terek találkozása

táncelőadás, 120 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Öt epizódból álló rendhagyó előadó-művészeti élmény a Jurányi Ház alkotóitól. A nem mindennapi, határfeszegető, formabontó jeleneteket a Mastercard 20/20 és 20/21 programban részt vett neves írók és fotósok mélyszegénységről, fenntarthatóságról, digitalizációról készült alkotásai ihlették.
Elszakadva a hagyományos teátrumi formáktól, ötször 20 percben, 23 független alkotó gondolatai és érzései a prózától az új cirkuszon, a látványszínházon és a kortárs táncon át a media-design-ig.

Izsó Zita Repülőszőnyeg című novellája alapján végkiárusítás egy részben Bányai Kelemen Barna közreműködésével Scherer Péter rendezésében. (Nézőművészeti Kft.)

Hamarits Zsolt Univerzum, 2017 című fotója alapján Hód Adrienn koreografálta Molnár Csabát a Menthol című kortárs táncelőadásban, énekel: Mizsei Zoltán. (HODWORKS)

Vajna Ádám: Egy nyári élményem című verse alapján Szenteczki Zita rendezte Fatális állapotok címen egy etimológiai kabaré, avagy azt csinálod, amit mondunk! Közreműködik: Szemes Botond, Juhász Nóra, Kelemen Patrik, Szenteczki Zita.

Fehér Renátó Az elnémultak verse alapján, abból inspirálódva, azonos címmel készült a Grotesque Gymnastics lengőrúdon előadott újcirkuszi produkciója Téri Gáspár, Bardóczy Ilka, Kudlák Eszter, Takács Lacek és Fehér Ádám közreműködésével.

Halász Rita Poloskakeringő című novellája alapján készült performance-ot Szabó
Vera adja elő Vajdai Vilmos rendezésében. A media-design-ért Nagy Réka, a
látványért Hajdu Levente felel. (TÁP Színház)

 

Hozzászólások