Színház

Kortalan Kortárs - ELSŐ

előadás, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

2017. december 17-én az egy éves Kortalan Kortárs előadássorozat legújabb része látható a Mozsár Műhelyben. A három színésznő, Fodor Annamária, Herczeg Adrienn, és Járó Zsuzsa ötletéből született sorozat hetedik előadásának címe „Az Első”, amit a szintén ezen a címen megjelent könyv ihletett. A Csapody Kinga és Nagy Boldizsár által szerkesztett kötetben tizenöt kiváló szerző vállalkozott arra, hogy egy-egy novellában meséljen az elsőről. Az est második felében Szily Nóra kérdéseire válaszol a három színésznő és az est vendége, Kozmann György, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar kenus.
A Mozsár Műhely színpadán most decemberben egy éve, hogy az első Kortalan Kortárs előadás, a Botrány, bemutatásra került. Most decemberben pedig már a hetedik résszel érkezik a sorozat a Nagymező utcába. Minden előadás teljesen új és egyedi és csak egyetlen egyszer látható.
Az Első címet viselő Kortalan Kortárs előadás a különféle első élményekről mesél. Többek között előkerül Fodor Annamária 14 évesen írt sportnaplója az első aranyéremről, Járó Zsuzsa szüléséről mesél Sipos Vera színész-költőnő segítségével, aki versbe írja az élményt, Herczeg Adrienn pedig az első szexuális élményéről mesél majd a közönségnek.
„Még előtte? Vagy régen túl, de még mindig olyan, mintha tegnap történt volna? Legyen nagyon jó, vagy kevésbé, mindenki emlékszik AZ ELSŐ alkalomra. Amiről nem beszél senkinek. Vagy épp elmondja mindenkinek. Ami annyiféle történet, ahányan vagyunk.” – olvasható az ihlető kötet fülszövegében.
Az előadások során hagyományosan olyan kortárs magyar szövegeket visznek színpadra, melyek egyébként talán sosem kerülnének így „terítékre”. Ez a decemberi előadásban sem lesz másképp. A címet is ihlető „Az Első” kötet mellett a közönség Cserna Szabó András és Szentesi Éva külön, erre az előadásra készült írásait ismerheti meg. Az est második felében pedig Szily Nórával beszélget a három színésznő és az est vendége, Kozmann György, többszörös világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar kenus. Az előadás estéjén Az Első című kötetet továbbá a korábbi előadás alapjául szolgáló Polcz Alaine és Mészöly Miklós levelezéseit összefogó A Bilincs Szabadság Legyen című könyvet is kedvezményesen lehet majd megvásárolni.

Stáblista:

Hozzászólások