Színház

Kovács János felnövekedése és bukása 14 stációban elmesélve

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Magyarországon a becslések szerint közel egy millió alkoholista él, minden tágabb családban akad alkoholbeteg, szinte nincs család, amelyik ne lenne érintett. Bár az alkoholfogyasztás mindennapi jelenség, az alkoholizmus mégis tabutéma a közbeszédben.

A RÉV Színházi Nevelési Társulat új komplex programjában arra teszünk kísérletet, hogy művészeti eszközök segítségével feltörjük ezt a tabut, és lehetőséget adjunk a középiskolások számára, hogy színházi formák és drámás módszerek segítségével közösen gondolkodhassanak az alkoholfogyasztás okairól és következményeiről. A program színházi előadásból, valamint az ahhoz szervesen kapcsolódó drámamunkából áll. Az előadás és a drámamunka tiltások helyett kérdéseket tesz fel, ítélet helyett sok szempontú értelmezést kínál a fiatalok számára. Programunk célja, hogy a résztvevők tanulmányozhassák és mélyebben megérthessék az alkoholfogyasztás személyes és társadalmi vonatkozásait. Az előadás és az interaktív játék középpontjában két fontos kérdést helyeztünk:

Mire használják az emberek az alkoholt?(Az alkoholfogyasztás okai)
Mit tesz az emberrel az alkohol? (Az alkoholfogyasztás rövid-és hosszú távú következményei)

Az interaktív színházi előadás a Kovács család történetét, azon belül is egy fiú (Kovács János) felnövekedésének a stációit követi végig, ahogyan megismerkedik, kapcsolatba kerül az alkohollal, szűkebb és tágabb környezetén belül megtapasztalja az alkoholfogyasztás rítusait. A főszereplő fiú történetén keresztül a résztvevők különböző társas helyzetekben követhetik nyomon a társadalmunkban jelen lévő italozási szokásokat, az alkoholizmussal szembeni előítéleteket és tévhiteket, megfigyelhetik az alkohol okozta személyes és szociális hatások sokféleségét.

A(z) RÉV Színházi és Nevelési Társulat előadása

Stáblista:

Szereplők

Kovács János
Rákóczi Erzsébet (Anya, Eszti, Pincérnő, Fekete tanárnő)
Eszterházy Lajos (Nagyapa, Pöcök, Szabó tanár úr)
Iván (Stolz Péter, Rendőr)
Igor (Apa, Gép)

Alkotók

Hozzászólások

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás