Színház

Közelebb!

előadás, magyar, 2009.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Véletlen találkozások, váratlan vonzódások, alkalmi társulások és árulások... Patrick Marber Closer című darabja napjaink városlakóinak érzelmi-szexuális útkereséséről, tévelygéseiről, bukdácsolásáról szól. Egy olyan korban, amikor szexuális kalandba könnyebb keveredni, mint mély beszélgetésbe; amikor könnyebben kommunikálunk testrészekkel, mint szavakkal; amikor bízunk a vágyban, és rettegünk az érzéstől. Idegenek vagyunk egymásnak, vagy csak szerelmesek? És van-e nagyobb "stranger" ezen a ráció uralta féltekén, mint az érzéseinek, vonzódásainak kitett ember? Closer - "Közelebb" hangzik magyar fordításban. Utalva egymás meghódításának, az álarcok levételének, a pillanatnyi megkapaszkodás görcsös igyekezetére? Közelebb önmagunkhoz? Egy talányhoz, mely az idők kezdete óta (Ádám és Éva óta) foglalkoztatja az emberiséget... És lehetünk-e valaha is "közelebb"?
"Valami homályosat akartam, ami sejtet egy hangulatot anélkül, hogy lezárná a lehetőségeit annak, mit takarhat a történet." Valóban: a darab az emberi kapcsolatok megoldhatatlan talányának fanyar humorú, néha nyers, néha zavarba ejtően lírai története.

A(z) Móricz Zsigmond Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. október 24., Móricz Zsigmond Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Gabriella54 2010 nov. 02. - 23:40:19 10/10
Sajnálom, hogy itt ennyire érdektelenségbe fulladt ez a remek elõadás :(
Szerencsére Nyíregyházán nagy sikerrel megy, újra mûsorra tûzték! Kiváló, izgalmas, pergõ, a több mint két óra úgy pereg le, mintha csak 30 percet töltenénk a nézõtéren. A színészeket pedig (Horváth Margit, Kuthy Patrícia, Fazekas István és Olt Tamás) csak dicséret illeti!
10/10
Gabriella54 2009 nov. 03. - 12:42:38 10/10
Tv-riport az elõadásról:

http://kolcseytv.hu/?page=hir&hid=2088
10/10
Gabriella54 2009 nov. 01. - 22:14:52 10/10
Csak ajánlani tudom ezt a kiváló elõadást - de csak azoknak, akik nem túlzottan szemérmesek!
Szókimondó darab, remek alakítások, csak köszönet illeti a nyíregyházi társulatot a megvalósításért.
És igen, ilyenek vagyunk, mennénk is és maradnánk is, szeretnénk, ha elengednének, ugyanakkor rosszul esik, ha azt mondják, "kívül tágasabb"