Színház

A kutya különös esete az éjszakában

színmű, 1 felvonás, 110 perc, magyar, 2014

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?
A darab egy különös detektívtörténet: a 15 éves Christopher egy brutális gyilkosság nyomára bukkan, és úgy dönt, nyomozásba kezd. A szálak egyre messzebbre vezetnek, és a kamasz srác egész világa lassan átalakul, semmi sem az, aminek látszik. A nyomozást egyszerre könnyíti és nehezíti, hogy Christopher különleges, zárt világban él, és az ő számára mást jelentenek a világból érkező jelek, másképpen értékeli őket, mint a kortársai, vagy akár a családja. A matematika és a fizika bűvöletében él, egy matekzseni, aki űrhajós akar lenni, mert odafönt kevés az ember, és legerősebb érzelmi kötődése vélhetően a fehér patkányához van. A prímszámok és négyzetes hatványok világából lassan előkeveredik az a kamasz, akinek terveznie kell, döntenie és önállósodnia. Innentől kezdve Christopher története egybecseng a világ összes tinédzserének történetével. Nincs különbség, mindenkinek elő kell bújnia a védelemből és elindulnia a felnőtté válás útján. Christophert ezen az úton olyan felnőttek kísérik, akik már régen megérkezhettek volna, de elkéstek, így aztán a színdarab végére érve lesznek kénytelenek elvállalni a saját életüket.

Chirstopher világa ugyan szokatlan és ismeretlen, de a mindannyiunkra leselkedő világ is az. Még sincsen annyi különbség közöttünk, mint gondolnánk.

A CENTRÁL SZÍNHÁZ előadása.
felnőttéválás egy részben

Bemutató időpontja:

2014. március 8., Centrál Színház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Vélemény:


2015. május 12. 01:00
remek darab, ajánlom mindenkinek!


kitűnő alakítások, nagyon-nagyon jó díszlet!

2015. április 25. 16:19
Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az előadásról! Azóta elolvastam a könyvet is, és úgy gondolom, hogy kiváló lett az adaptáció! Kovács Krisztián fantasztikus, ahogy a többi szereplő is! A díszlet ötletes, kompakt, a világítás érzékeny, kifejező! Gyógypedagógus lévén a téma különösen érdekelt, úgyhogy köszönöm a csodálatos élményt!

2015. április 22. 11:34
Tegnap megnéztem - előtte semmit nem tudtam, nem olvastam róla. Nagyszerű darab, nagyszerű előadás.
Siobhan kicsit már unta a sokadik visszatapsolást :)

Összes hozzászólás