Színház

L-E-V by Sharon Eyal & Gai Behar (ISR): Love Chapter 2

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az izraeli L-E-V már visszatérő vendégnek számít a Trafóban, legutóbb 2017 tavaszán láthatta itt őket a közönség, amikor az OCD Love című előadásukkal arattak sikert. Most legújabb, Love Chapter 2 című darabjukat hozzák el hozzánk.

A Love Chapter 2 folytatása az OCD Love-nak, melyben a szerelem egy ártalmas és pusztító betegségként jelent meg. Eyal szerint a Love Chapter 2 egy „utóbetegség, miután már minden elveszett”. A szerelem halott, de az emléke és hatása még érezhető körülöttünk.

Korábbi előadásaikhoz hasonlóan a Love Chapter 2 is a fények, az elektronikus zene és az egyedülálló szerkezeti felépítés tökéletes kombinációja. Az előadás az elveszett, eltűnt szerelem utáni érzelmek kavalkádjára koncentrál. A táncosok névtelen androgün csoportokban mozognak, mint Sharon Eyalnál annyiszor, és elképesztő hajlékonysággal, rugalmassággal képeznek új, kifejező testformákat. A testszínű, testhez simuló dresszek kiemelik a táncosok tökéletes vonalait. Az előadást hideg elegancia és feszesség jellemzi, melyben keverednek a klasszikus balett és a techno tánc elemei. Sharon Eyalék ismét bebizonyítják a nézőknek, hogy valami egyszerre lehet érzéki és erotikus, mégis hideg és gépies. 

A két izraeli szupersztár, Sharon Eyal és Gai Behar bő tíz éve dolgoznak és élnek együtt. 2013-ban megalapították a közös társulatukat harmadik társukkal, a zenéért felelős Ori Lichtikkel. Eyal a Batsheva Dance Company-ban táncolt és koreografált, Behar pedig élőzenés, techno és underground eseményeket szervezett Tel Aviv parkolóiban és alagsoraiban. Stílusukban keveredik a Batshevától örökölt Gaga technika és Eyal védjegye, az androgün erotika.
Legutóbb októberben, a CAFe Budapest keretében mutatta be a Magyar Nemzeti Balett Bedroom Folk című darabjukat a Művészetek Palotájában.

Táncosok: Gon BIRAN, Rebecca HYTTING, Mariko KAKIZAKI, Keren Lurie PERDES, Darren DAVANEY, Daniel NORGREN-JENSEN
Alkotók: Sharon EYAL, Gai BEHAR
Zene: Ori LICHTIK
Fény: Alon COHEN
Jelmez: Rebecca HYTTING, Gon BIRAN, Odelia ARNOLD

Hozzászólások