Színház

La Mancha lovagja

zenés színmű, magyar, 2010.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A világ egyik legjobb musicalje a szolnoki színpadon! Főszereplője pedig nem más, mint az a Cervantes, aki Don Quijote történetét papírra vetette, megalkotva ezzel az első európai regényt. A darabban hősünk az inkvizíció börtönébe kerül, és az ott raboskodókkal játszatja el az örökérvényű, magasztos történetet a búsképű lovagról. Csodálatos zene, nagynevű főszereplők, mozgalmas koreográfiák. Reméljük: zajos siker mellett!

A(z) Szigligeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. március 12., Szigligeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
TK1980 2010 máj. 17. - 09:03:44 10/10 Előzmény weekthor
Láttam a darabot, eddig kétszer, és teljesen odavagyok tõle. Látni kell! Elõször bérletes elõadáson láttam, de úgy döntöttem, hogy nekem ebbõl egy nem elég, és bérletszünetre is vettem jegyet. Egyszerûen fantasztikus.
(Zárójelben: azért eléggé megosztja a közönséget, van ismerõsöm, aki rettenetesen szenvedett tõle. Hát én nem. :))
Egy fontos kérdés: a Szolnok TV-ben adtak egy összefoglalót a darabról, interjúkkal. Ez azt jelenti, hogy létezik a darabról színházi felvétel. Sajnos a Szolnok TV honlapjáról nem sikerült kiderítenem, hogy leadták-e már ezt a felvételt a tévében is. Valaki nem tudna ebben segíteni nekem? Leadták már a felvételt, vagy még csak fogják? Fogják egyáltalán?
Nagyon örülnék, ha adnák a jövõben. Elõfordult már, hogy nagy sikerû szolnoki darabokat bemutattak a tévében is, pl. az Osztrigás Micit. Szerintem ezt a darabot is indokolt lenne.
weekthor 2010 ápr. 12. - 19:36:28
Sziasztok!

Nemrég elmélkedtünk errõl a darabról a blogunkon. Érdemes átnyálazni, mielõtt megnézitek a mûvet, vagy ha csak úgy simán vitáznátok, értekeznétek róla. (Elöljáróban: mi imádtuk... :))

http://budapestkave.blog.hu/2010/03/22/igy_kell_beszelni_a_nephez