Színház

Lady Budapest

operett, magyar, 2016.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?
Az Operettszínház egy különleges bemutatóval tiszteleg az 56-os forradalom hatvanadik évfordulója előtt. Tábori György Utazás című műve, melyet Lady Budapest címmel is játszottak, a forradalom hőseinek állít emléket. Tábori György regénye egyszerre tartalmazza egy olyan ember élettapasztalatát, aki mind Magyarországon, mind külföldön megtapasztalta az életet, és egy olyan író zsenialitás feszültségkeltését, aki magával Hitchcockkal is dolgozott. A rock-musical Kocsák Tibor és Miklós Tibor műve, akik kétségtelenül világelsők a magyar történelem viharos pillanatainak színpadra vitelében, hiszen az ő érdemük a nagysikerű Abigél is. Az Utazás avagy Lady Budapest című darab a forradalom negyvenedik évfordulójára készült, és most, a Bakáts téri bemutató után húsz évvel, a hatvanadik évfordulón Lady Budapest címmel újra színpadra kerül, felújított formában.

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2016. október 21., Budapesti Operettszínház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Vélemény:


2016. október 30. 10:14
Zeneileg is gyönyörű darab, de ez nem volt meglepetés. Az viszont igen, hogy a női főszereplők alakítása sokkal jobb volt, mint amit vártam, a férfiaké viszont sajnos kevésbé. Külön kiemelendő Vágó Bernadett, aki végig gyönyörűen és érthetően énekelt, következőben is vele nézném meg. Gratulálok!

2016. október 22. 10:18
Imádtuk, imádtuk! Annyira látványos a háttérjátéka (külön kedvencem a lehulló vörös zászló) és a koreográfia! Többször éreztem úgy, mintha egy gyönyörű régi filmben lennék, nem is színházban...
De: a buszjelenet unatkozásig túlnyújtott, akárcsak a tank megjelenésééig tartó közjáték. Lady Budapest karaktere pedig a második felvonásig szinte csak mellékszerep, oly sokat áll a középpontban Kerényi Miklós Máté (néha értelmetlenül, odanemillőn). Mindezek ellenére LE AZ ÖSSZES KALAPPAL! Állva tapsoltuk meg!

2016. október 10. 11:34
Kedves Edmond Dantes,

köszönjük észrevételét, javítottuk.

Üdvözlettel:
PORT.hu

Összes hozzászólás