Színház

Leányvásár

operett, 3 felvonás, magyar, 2009.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Sokan mondják, hogy haldoklik az operett műfaj. Én azoknak a táborába tartozom, akik azt képviselik, hogy ez nem így van.
Hiszek abban a típusú operett játszásban, amely felpörgeti, leporolja a több mint 100 éve született műveket és úgy mint Shakespeare-t vagy a görög triász darabjait időről-időre megújítva, újrafordítva elő lehet adni. Az operett mindig és mindenütt a szerelemről szól. A szerelem furcsa bonyolult mibenlétéről, azért kell szurkoljunk, hogy megszülessen! A komikus helyzetek, szófordulatok és az érzelmek igenis valósak. A Leányvásár akár dráma is lehetne, hisz az alapkonfliktus egy bosszúvágyból fakad. De ezt a bosszúvágyat csírájában fojtja el a szerelem. A valódi szerelem, melynek ereje elég ahhoz, hogy megváltoztassa a világot.
Jacobi gyönyörű dallamai szenvedélytől, drámától fűtötten csendülnek fel a Pécsi Nemzeti Színház színpadán. Klasszikus színház, klasszikus operett, fiatalosan, lendületesen, az emberi viszonyokra fókuszáltan. Szórakoztat, elrepít a hétköznapok világából egy olyan világba, ahol mindig győz a szerelem.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. március 27., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Harrisonné
Lucy (Harrisonék lánya)
Gróf Rottemberg
Fritz (Rottemberg fia)
Jefferson (Harrison titkára)
Sam (a néger)
Simpson a börtönőr
Blackfield
Hajóskapitány
Szobalány

Hozzászólások

10/10
drfaj 2009 máj. 11. - 15:22:29 10/10 Előzmény drfaj
Fantasztikus elõadás volt! Gyönyörû díszlet, csodálatos jelmezek, remek tánckar és varázslatos zenekar. Az énekhangok csengõk. Az egész elõadás profi munka! Köszönet az alkotóknak és az elõadóknak! Lesznyák Katalin kiemelkedõt nyújtott. Nagyszerûen sikerült megjelenítenie a milliomos lány egyszerû szerelemes lánnyá alakulását. Nagyon jól érvényesült megjelenése és egyénisége a színpadon! Gratulálok neki!
10/10
drfaj 2009 febr. 28. - 12:16:56 10/10
Érdeklõdésssel várom, hogy kiderüljön ki mikor lép színpadra. Legutóbb A wvn-nél a pénteki bamutatót megelõzõen csak szerdán derült ki ki melyik elõadásban szerepel.