Színház

LGT táncképek

balett, magyar, 2001.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A KFKI Kamarabalett 2001. november 19-én a Madách Színházban mutatta be első előadását "Mindenki - LGT Táncképek" címmel, amely igen nagy sikert aratott. A produkció iránt olyan nagy érdeklődés mutatkozott, hogy a 2002-es Budapesti Tavaszi Fesztivál is műsorára tűzte. A KFKI Csoport partnereinek és ügyfeleinek tartott novemberi budapesti ősbemutatót követően 10 vidéki nagyvárosban is bemutatták a művet. Az előadás vidéken is ugyanolyan népszerűségnek örvendett, mint a fővárosban. A sikerszéria még ma is tart. A darab a tánc eszközével mutatja be korunkat, különböző sorsokat, karaktereket. Az első felvonást Szakály György koreografálta, az LGT korai stílusú zenéjére eredeti, változtatás nélküli formában. Az etűdök alcíme: Ha eljönnek az angyalok. Témája a férfi-nő közti érzelmek bemutatása klasszikus balett formájában. "Nő és férfi. Hogyan is érthetnék meg egymást, hisz mindkettő mást akar: a nő a férfit a férfi a nőt." (Karinthy).
A második felvonás koreográfusa Sárközi Gyula, aki Presser Gáborral válogatott a még ismertebb LGT számokból. Ezeket úgy rendezték sorba, hogy mese született belőle, életünk meséje. Alcíme: Miénk ez a cirkusz. Kicsit populárisabb, showtánc és klasszikus balett ötvözetéből áll.
Az előadásban - többek között - a Kék asszony, a Boksz, Az ígéret földje, a Nem adom fel, A csúnya fiúknak is van szíve, a Gondolj rám és a Mindenki című slágerekre táncolnak a szereplők.

A(z) KFKI Kamarabalett előadása

Bemutató időpontja:

2001. november 19., KFKI Kamarabalett

Stáblista:

Hozzászólások