Színház

LIBIKÓKA Krizsó Szilviával fent és lent

zenés est, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem - állítja a híres sláger, és Krizsó Szilvia újságíró, televíziós műsorvezető is, az est házigazdája, aki vendégeit sikerről és kudarcról faggatja. Könnyű anekdotázás és őszinte vallomások, elsöprő győzelmek és csúfos bukások története meglepetésekkel - a közönség és a vendégek számára is.
Közreműködik: Darvas Ferenc zongorán és a Radnóti Színház művészei

A(z) Radnóti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

virata 2016 febr. 23. - 00:03:15
Azt mondja Krizsó Szilvia, beszélgetõs sorozatát számûzték a Radnóti Színházból, a ruhatárnál adjuk le e-mail címünket, hogy értesíteni tudjon, hol folytatja. Nem árulom el, hogy leadtam-e a címemet, csak annyit, hogy megértem a Radnóti Színház igazgatóságának a döntését. Nem mintha Szilvia érdektelen embereket hívott volna meg talkshowjára, és azt is elismerem, hogy felkészült, a vendégek magán és alkotói életében jól eligazodik, és láthatóan “mindenkit ismer”. Azt is tudja, hogy “direktben” kell kérdezni, mintha a tabuk nem számítanának. Csakhogy ez itt a Radnótiban kevés. Egy televízió mûsorban még elmegy, hogy a narrátor minél többet kihoz az interjúalanyból, de egy színházban a “darab” minden szereplõjének hozni kell valamit. Szilviának is kéne. Legyenek jó bemondásai, meglátásai, vagy kedves tévedései, emóciói. Szerepeljen! S ha a vallatott személy nem mond érdekeset, mondjon õ, de a beszélgetés azért ne üljön le. Ehhez persze sokat kell olvasni, mûveltnek kell lenni, hatalmas tárgyi tudásnak kell mögötte állni. Ilyen volt Vitray Tamás, Egri János, Friderikusz Sándor.
De lehet az is, hogy Szilvia mûsora csak a Radnótiban találtatik könnyûnek, ahová olyanok (is) járnak, mint csekélységem, aki nem néz televíziót, úgyhogy nem ismeri Péterfy Bori sikerszámait, ritkán látogat vízilabda meccsre, és nem érzékenyül el akkor, amikor kiderül, hogy a magyarok olimpiai aranyérmet szereztek, akárhányszor is játssza ezt be Szilvia a színpadon. De ugyanakkor kíváncsi Kemény Dénes karakterére, és arra is, mitõl lesz valaki rocksztár.
A Vízilabda Szövetség elnöke kedves, szerény, õszinte, hiteles személyiség – még akkor is, ha szülei és a saját családi élete elég zaklatottra sikerült -, és mondott okos dolgokat is. Például, hogy egy gyõztes csapatot mindig újjá kell építeni, mert a versenytársak felkészülnek belõlük, és ha nem újítanak akkor biztos a bukás. Kár, hogy ezt a bölcsességét a legutóbbi olimpia elõtt szem elõl tévesztette . Mert a londoni kudarcnak nem az volt az oka, hogy kiöregedtek a játékosaink – ahogy Kemény most indokolta - hanem az, hogy nem játszottak.
Én azt gondoltam, hogy az ember dalszövegeket kezdjen írni, sok olvasás, irodalmi tanulmányok és verselési ismeretek szükségesek. Péterfy Bori szerint önbizalom. Úgyhogy holnap elkezdem én is, de lehet, hogy drámát fogok szerezni. Vagy szimfóniát. Ki tudja, lehet, hogy sikerülni fog. Még nem próbáltam. Osztálytársa szerint Bori volt a leghülyébb az osztályban, de lehet, hogy ez csak vicc volt. Õ azt mondja, versei a saját tapasztalataiból születnek. Bemutatott dalszövege alapján el tudjuk képzelni: egy sorshelyzetrõl az jut eszébe, ha ez film lenne, tele lenne vérrel. Biztos sokat jár moziba. Akciófilmekre.