Színház

lieBESTod

zenés előadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Klasszikus és jazz zenészek szokatlan vallomásai, emlékezései, elmélkedései szerelmeikről és szerelmeik szerelmeinek szerelmeiről. Pubertás Wagner-Mahler, felnőttes Lars von Trier és őszes Nat King Cole romantika az acapella és jazz kedvelőinek" - Philipp György.

Az Á la cARTe független professzionális zenei társulás, kamarakórus, kreatív gondolkodó együttes, s ezzel hiánypótló szerepet tölt be Magyarország zenei életében. Tagjai fiatal hivatásos énekesek, akik a megszokottól eltérően magas szintű elméleti képzésben is részt vettek - ennek köszönhető az együttes széles repertoárja, mely a klasszikus kórusirodalmon kívül zenekari vagy hangszeres műveket, filmzenét, könnyűzenét is tartalmaz. Az '? la carte' kifejezés hagyományosan az étlapról szabadon választást jelenti - esetükben erre a széles műsortárra, stílusismeretre, magukat minden helyzetben feltalálásra/feltálalásra utal.

Az alternatív operatársulatnak is nevezhető együttes repertoárja a középkor zenéjétől egészen napjainkig öleli fel a különböző zenei stílusokat. E sokszínűséget mutatják fellépéseik is: az elmúlt két évben hallhatta őket a közönség a Papp László Sportarénabeli Illés Lajos Emlékkoncerten, a budapesti Fesztiválzenekar New York-Berlini turnéján, a Fool Moon énekegyüttessel közös filmzenei koncerten vagy a Szent Efrém Férfikarral közös fellépésen, de részt vettek a Wisdom metál együttes Marching for liberty című lemezén is, emellett pedig önálló koncertekkel is bemutatkoztak már.

Eddigi önálló projektjeik a Renaissance című halotti szertartás színházi szemmel, a LEGO Ludus Danielis című középkori misztériumjáték világzenei hangszerelésben, a No megállj csak, Kanjil nevet viselő, indonéz mesékre épülő gyerekelőadás és a klasszikus nagyzenekari filmzenék kórusváltozatát bemutató előadásuk. Ezek sorába illeszkedik a 2014 nyarán bemutatandó lieBESTod - nyáresti boldog érfelvágás 16 énekesre és jazz kvartettre. A kórus partnere ebben a produkcióban a Joe Fritz Band lesz. A Joe Fritz (született Fritz József) magyar jazzklarinét-művész által vezetett Fritz Jazz Band az 50-60 évvel ezelőtti standard darabok feldolgozásaival vált ismertté, s a világ harminc legjobb jazzklarinétosa között tartják számon.

Az Á la cARTe vezetője Philipp György karnagy.
Alkotó előadók: Á la cARTe, Joe Fritz Band

A(z) Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások