Színház

Lombik projekt

táncelőadás, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A trilógia az örök kérdésre keresi a választ: a lét értelmét boncolgatja. A koreográfus, Földi Béla a Lombik Projekt által ad lehetőséget, illetve ösztönzi táncosait az önálló alkotó munkára.

1. CSÍPLEK
A Harangozó-díjra jelölt Nagy Grácia táncol át a művészet matematikai képletén. S mi az eredmény? Rimsky-Korsakov "dongóinak" csípései hagyják nyomukat a hús-vér ember testén, aki megjárta a művészet rögös útját.

Koreográfus: Földi Béla; Táncolja: Nagy Grácia; Zene: Bobby McFerrin

2. ISMERETLEN
Egy konformista lélek nem ad esélyt az élet egyéni megélésére, pedig lehet, ha küzdenénk, kitörhetnénk. Vagy feledjük el kik is vagyunk és maradjunk az ismeretlenség homályában? Megtörténhet, hogy az irónia lesz a legnagyobb fegyverünk és elveink lassan lemorzsolódnak. Megyünk előre, mert azt mondták, és mert akarjuk, de meglehet, hogy csak egyszerűsíteni kellene, mint egy egyenletet. És jobb lenne. Vagy nem. Vagy csak élni kell és meghalni.
Egyszerűen.
Ismeretlenül.
/Fodor Zoltán/

Koreográfus: Fodor Zoltán; Táncolják: Csetényi Vencel, Fodor Zoltán, Hain Ildikó, Katona Imre, Lakatos János, Nagy Grácia, Ujszászi Dorottya, Zsadon Flóra; Zene: W.A. Mozart, J.S. Bach montázs; Fény: Stadler Ferenc; Díszlet, jelmez: Molnár Zsuzsa

3. KÖTELEZŐ!
Lesz itt minden! Vidám hegymászók, menny és pokol az étteremben, sírós-viháncolós csajbuli, egy kificamodott születésnap, szerelem a póráz végén, meg egy rock koncert.
Hat fejezet-száz meglepetés. Kapcsolatok, kötelékek, kötelezettség, kötözködés, kikötés, bekötés. Kötve hiszem, hogy hat táncos mindezt huszonöt percben... Vagy mégis?
Furcsamód át-, meg átszövi őket valami a másikból. Mi ez a kötődés? Barátság? Vonzalom? Kényszer? Ajjaj, szorul a hurok! És a végén? Csak elmúlni kötelező, a többi fakultatív!

Koreográfia: az előadók; Táncolják: Csetényi Vencel, Hain Ildikó, Katona Imre, Lakatos János, Ujszászi Dorottya, Zsadon Flóra; Zene: montázs; Díszlet, jelmez: Molnár Zsuzsa

A(z) Budapest Táncszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások