Színház

Lúdbőr

táncelőadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

L1 Egyesület (H)
- catwalk bemutató -

A LÚDBŐR magyar vonatkozású motívumokból épül fel, magyar designereket mutat be és magyar táncművészek, előadóművészek vesznek részt a létrehozásában.

Az L1danceFest keretében 2011-ben kezdtünk el együttműködni a fiatal, tehetséges vagy már néhány éve a designer-szakmában alkotó magyar ruhatervezőkkel, mert úgy gondoltuk, egy nemzetközi táncfesztiválnak széleskörűen kell gondolkodnia és a helyi specialitásokra is fel kell hívja a figyelmét minden látogatónak (külföldi vagy belföldi egyaránt). Így az elmúlt években arra kértük a designereket, hogy a fesztivál házigazdáinak ruháit ők kölcsönözzék, s ezzel mindig egy különleges hangulatot teremthettünk, hiszen a munkáikra is felhívtuk a nézők figyelmét.

Annyira jól sikerültek ezek az akciók és együttműködések, hogy az idei 15. évi jubileumunkra egy teljes órás előadást szentelünk a tervezőknek, s ezzel fel is hívjuk a figyelmét mindenkinek arra, hogy érdemes akár táncelőadásokhoz is felkérni ezeket a tervezőket, hogy az előadások alkotói kreatívan gondolkodjanak ruhában, kinézetben, hajban, sminkben és merjenek bátran kísérletezni.

Kosztüm: Artista, Barbro Design, Manier, Mei Kawa, Romani, TiCCi Rockabily Clothing, Zagabo
Az este zenéjét Varga Zsolt, Horváth Ádám Márton és Fekete Géza Péter jegyzik. A fellépő művészek mind az L1 Egyesület művészei (tagok és idei évi rezidensek).

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. szeptember 19., MU Színház

Stáblista:

Alkotók

Vélemény: