Színház

Lufthase

előadás, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az elmúlt éjszaka folyamán több budapesti járókelő színes fényeket látott kiszűrődni a valahai Corvin Áruház felső szintjének egyes ablakaiból. Az egyik szemtanú, Ny. János a helyi gépszellemhatóságnak tett bejelentésében "vizuális és akusztikai jellegű fantomokról" számolt be. Az utóbbi hetekben történtek már hasonló bejelentések a Blaha Lujza tér környékén folyó gyanús eseményekről. A Corvintető nevű szórakozóhely vendégei egy nagy vasajtót emlegettek, melyen keresztül időről időre kartondobozokat hordó embereket láttak eltűnni. Egyes állítások szerint a dobozokban növények, nyulak, kitömött állatok voltak, mások egy piros Camping típusú kerékpárt láttak rendszeresen felbukkanni az Áruház tetején. Ugyanezt a kerékpárt a hajnali órákban Budapest más pontjain is látták.
A szórakozóhely üzemeltetői határozottan cáfolják az illegális nyúlszállítmányozásra ill. növénykereskedelemre vonatkozó feltételezéseket. A további kihallgatások során feltételezések láttak napvilágot, melyek szerint az alkalmazottaknak tudomásuk van a háttérben folyó eseményekről, de fedezni próbálják a titkos csoportot.
A nyúlszakszervezet cáfol mindennemű érintettséget az eseményekkel kapcsolatban.
Egyes feltételezések szerint az üggyel összefüggésbe hozható A. Auguszta, akit ma hajnalban tartóztatott fel a szórakozóhely biztonsági személyzete, amint szemmel láthatóan zavart elmeállapotban bolyongott az Áruház folyosóin. A szervezet többi tagjának tartózkodási helye ismeretlen. Állítások szerint húsz-negyven személy ill. történelmi lény érintett az ügyben.
A szórakozóhely egyelőre nem járul hozzá a szóban forgó gyanús területre való belépéshez. A felek a szeptember 20-ai dátumot tűzték ki határidőül a helyszín megnyitásával kapcsolatos megállapodás számára.
Milyen láthatatlan folyamatok veszélyeztetik városunk életét? Civil csoportok követelik a titkos terület átvizsgálását.

"M. úr állítása szerint egy londoni házban a pneumatikus vegytan területén jártas gonosztevők tevékenykednek, akik egy bizonyos gépezet, egy ún. légszövőszék (Air Loom) segítségével rendszeresen támadásokat intéznek ellene. Hét tagja van ennek a bűnös szövetkezetnek, négy férfi és három asszony.
Négyen közülük mindig a házban tartózkodnak, ketten pedig azóta nem hagyták el az országot, mióta M. úr tárgya lett kegyetlenkedéseiknek. Hétköznapi szokásaikról keveset tudunk; időnként felbukkanak az utcákon, s úgy festenek, hogy az egyszerű ember leginkább zsebtolvajoknak nézheti őket. Otthonukat csak ritkán hagyják el, ilyenkor bűntársaikkal találkoznak és borzalmas dolgokra szövetkeznek, vagy kémkedést folytatnak és a kormányzó hatalom titkait az ellenségnek adják el. A csoport tagjai egymással erkölcstelen közösségben, szennyes promiszkuitásban élnek.
A gonosztevők ún. elmebeszéddel (brain-sayings) tartják fogva M. úr tudatát. Ez a befolyásolási mód a gondolatok átadásán alapul, amely a felek mágneses fluidummal való belélegeztetése következtében válik lehetővé. Ezt az anyagot nagy gyakorisággal cserélik és ritkítják, hatását pedig az elektromos gépezet segítségével fokozzák.
A gyakorlott manipuláció olyan hatásokkal jár, amelyek M. úr elbeszélése szerint mérhetetlen szenvedést okoznak."
John Haslam

Mi a Lufthase?
-más néven légnyúl (lepus falsus aerodynamicus), meghatározó közege a Budapesti levegő
-egy közös tér, melyben sokan lélegezhetünk egyszerre
-színházi munka gépekkel, szellemekkel és a városi levegővel
-egy dokumentációs terem a Corvintetőn
-levegő, semmi más

A(z) Corvintető előadása

Bemutató időpontja:

2008. szeptember 20., Corvintető

Stáblista:

Hozzászólások