Színház

M. ország gyermekei

előadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Vehetek akármilyen üres teret, és azt mondhatom rá: csupasz színpad. Valaki keresztülmegy ezen az üres téren, valaki más pedig figyeli; mindössze ennyi kell ahhoz, hogy színház keletkezzék." Így összegzi a színház mibenlétét a híres angol rendező, Peter Brook Az üres tér című színházelméleti művében. A színházi esemény keletkezéséhez elengedhetetlen három komponens, a tér, a színész és a néző fogalmának és egymáshoz való viszonyának újraértelmezésére tesz kísérletet a k2 Színház helyspecifikus előadása, az M. ország gyermekei.

A mindenkori társadalmi alapkérdések ihlette produkció a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ legkülönbözőbb tereiben elevenedik meg, hogy a színház, a képzőművészet, a zene és a film nyelvén kezdeményezzen párbeszédet a közösségben való létezés lehetséges formáiról, problematikájáról - egy utópisztikus világ megteremtésével, amelyben a mai magyar társadalmi folyamatok egy lehetséges végállomása fogalmazódik meg.

A k2 Színház a Kaposvári Egyetemen végzett színészekből, illetve jelenleg is ott tanuló színészhallgatókból verbuválódott független színházi műhely, amelynek most először nyílik lehetősége bemutatkozni a debreceni közönségnek.

A(z) k2 Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. február 11., k2 Színház

Stáblista:

Hozzászólások