Színház

Ma este megbukunk

színmű, magyar, 2015.

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

Akárcsak a nagy sikerű Függöny fel!-ben, a Ma este megbukunk előadásban is egy amatőr színtársulat kísérel meg bemutatni egy darabot - ezúttal egy klasszikus angol krimit - ám az este katasztrófába torkollik. Murphy törvényeit követve: ami elromolhat, az el is romlik, ami összeomolhat, az össze is omlik. Az eredmény egy semmihez sem hasonlítható, tornádó erősségű vígjáték. A Ma este megbukunk London legsikeresebb komédiája, a Centrál Színház előadását pedig egyedülálló módon az eredeti stáb állítja színre.

A(z) Centrál Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. szeptember 27., Centrál Színház

Stáblista:

dec. 29.
  • Nagyszínpad
jan. 10.
  • Nagyszínpad
jan. 11.
  • Nagyszínpad

Hozzászólások

10/10
calella 2022 márc. 27. - 09:59:43 10/10
Tegnap láttam a darabot. Kicsit tartottam tőle, mert a Függöny felt imádom(tam mivel az csak Bereczkivel és Ágoston Katival volt fergeteges). A darab számomra nem többször nézős, egy szombat esti könnyed szórakozásra tökéletes volt, mi a férjemmel nagyon jól éreztük magunkat.
3/10
stockholm 2019 okt. 31. - 18:09:52 3/10
Ha valakinek vicces, hogy a színész ötödször is nekimegy ugyanannak az oszlopnak, annak tetszeni fog. Aki kicsit eredetibb poénokra vágyik, az hagyja ki. Kár a színészekért, Cserna Antal, Schmied Zoltán ennél sokkal többet tud.
8/10
Vrízea 2019 ápr. 16. - 13:53:31 8/10
Jó darab,jó színészekkel.Nekem annyi volt a negatívum,hogy egy idő után,már sok(k) volt a csapkodás,meg az erőltetett poén.Ezt leszámítva azért elismerem,hogy volt benne sok jó poén is,és nagyon melós darab lehet ezt eljátszani.Mind összességében,pörgőssége miatt,és azért is,hogy ne sérüljenek meg a színészek.Külön kiemelném Schmied Zoltán munkáját,amit a fenti jobb sarokba (többet nem írhatok,nem szeretnék spoilerezni) leművelt. :-) Nem semmi teljesítmény.
10/10
Morello777 2019 márc. 30. - 21:40:03 10/10
Zseniális! 10/10
1/10
János Almási 2017 jan. 29. - 19:16:48 1/10
Még maga a darab sem meri bevállalni mindezt a színvonaltalanságot, s ezért az egészet egy másik darabba helyezi, abba, ami szerinte megbukik. De nagyot téved a projekció sikerében. Az óriási bukás ezé a darabé.
A képhez hozzátartozik, hogy a tömegek nem menekültek velünk együtt a darabról, sõt úgy tûnt sokan jól szórakoztak rajta. De abban a világban, ahol egy Trumpot és Zemant megválasztanak elnöknek, nem is szólva saját vezérünkrõl, nem csodálkozunk semmin, csak szégyelljük magunkat helyettük is.
1/10
János Almási 2017 jan. 29. - 19:13:20 1/10
Ajándékba kaptam a jegyet a darabra, ami elvett 3 órát az életembõl. Ebbõl 1 szörnyû órát kénytelen voltam benn tölteni a színházban, bár 15 perc után már menekültem volna, csak nem akartam 10 emberen áttrappolni.
A darab lényege, hogy fél tucat színész úgy csinál, mintha mind tehetségtelen lenne. Nem tudtam szabadulni a gyanú alól, hogy ezt annyira nem is kellett megjátszaniuk. De az is lehet, hogy valójában kiváló színészek, akik kiválóságát pont az jelzi, hogy kiválóan el tudták játszani a tehetségtelent. De ki akar tehetségtelen színészeket látni, még ha kiválóak is játsszák el? Mi ebben a pláne?
A fõ gond a darab iszonyatos gyengesége, aminek a története valójában említésre sem méltó. Az egész elõadás a legócskább, legprimitívebb gegek végtelen sorozata, ami egy századeleji stanéspan film színvonalát sem üti meg. Inkább egy középkori, földmûvesek szórakoztatását végzõ vándortársulati darabra emlékeztet, amit látunk. De mit keres egy ilyen primitívség a xxi. században Budapesten?
Még maga a darab sem meri bevállalni mindezt a színvonaltalanságot, s ezért az egészet egy másik darabba helyezi, abba, ami szerinte megbukik. De nagyot téved a projekció sikerében. Az óriási bukás ezé a darabé.
A képhez hozzátartozik, hogy a tömegek nem menekültek velünk együtt a darabról, sõt úgy tûnt sokan jól szórakoztak rajta. De abban a világban, ahol egy Trumpot és Zemant megválasztanak elnöknek, nem is szólva saját vezérünkrõl, nem csodálkozunk semmin, csak szégyelljük magunkat helyettük is.
2/10
Dániel Almási 2016 okt. 19. - 08:29:02 2/10
Nehéz bent maradni a végéig a teremben. 873 "vicces" jelenet, amibõl kb. 1,5 a ténylegesen vicces. Erõltetett és humortalan. 2/10
1/10
Ledina 2016 júl. 05. - 10:43:03 1/10
Kínosan gyenge elõadás. A Függöny fel után ez egy óriási csalódás, szegény színészeket sajnáltam, õk mindent megtettek,de ez egy, egyszerûen rossz darab. A Centrál színház ragyogó darabjai sorában ez egy nagy fekete lyuk. 2/10
10/10
Horus 2016 febr. 28. - 14:40:15 10/10
Remek darab, tegnap (2016.02.27-én) volt szerencsém megnézni! Amint tehetem, megnézem újra, mert bár az addig ismeretlen eseményekkel való váratlan szembesülés is frenetikus hatású, de a helyzetkomikum varázsa akkor is nagyon élvezetes, ha már tudjuk, hogy mi következik. Elsõre azonban ez kizárt, mert bármi lehetséges. A darab végig egy eszméletlen "hülyéskedés", de a kifejezés leges-leges-legjobban vett értelmében, és mélyen empatikus szakmai profizmussal kivitelezve. Amitõl egy színész félhet elõadás közben, az itt mind kötelezõ elem, és bizonyosan bekövetkezik. Egy mondás szerint "Ha nem tudsz önmagadon nevetni, akkor másra bízod ezt a feladatot." Ebben a darabban a szereplõk szinte minden egyes másodpercben ezt a megbízást adják a közönségnek, amely hálásan el is fogadja azt. Fejen ütött, mint az igazi, hamisítatlan, nemes angol whisky. Santa Maria, ez már nagyon kellett!
9/10
criss81 2016 jan. 20. - 23:17:46 9/10
Nem tudom a fujjogok mire szamitottak, mikor beultek erre a darabra... Nekunk zsenialis volt, valoban konnyezve nevetos, rekeszizmot probalo poenokkal. Igaz, a szunet indokolatlan volt, es a masodik felvonas mar ismetelte onmagat. Ettol meg kivalo szorakozas, kikapcsolodas, gyereknek es felnotnek egyarant.
3/10
surviver 2016 jan. 10. - 10:20:47 3/10 Előzmény toronyház
Erõltettett poénok, kyínos viccek, a 80as ébek B. Hill showjának leggyengébb pillanataira hasonlít az elõadás.
Sokan nevettek a nézõtéren: valóban ennyire sekély élményre vágynak ennyien?
A leírás alapján arra gondoltam, hogy délutáni elõadásnak jó szórakozás lesz, de tévedtem.
A 95 perces darab között még szünet is volt, amit semmi más nem indokolt, csak, hogy fogyasszanak a nézõk a büfében.
Hogy ne legyen ilyen rossz élményem a Centrálban, rögtön vettem jegyet A kutya különös esetére, amit bárhányszor meg tudnék nézni!
kirby76 2016 jan. 01. - 12:14:04
Nekem is tegnap volt szerencsém megnézni ad-hoc módon, feleségemmel az utolsó pillanatban jutottunk hozzá két jegyhez, mert valaki lepukkant a családban. Az ár(7k HUF/db) letaglózott, de hát mégiscsak Szilveszter van(volt), vagy mi....
Viszont azt mondhatom(kettõnk nevében), hogy minden fillért megért. Alkalmanként szó szerint könnyeztem a nevetéstõl, rég láttam ilyen vicces darabot. Remélem nem spoilerezek túl sokat azzal, hogy már az is rendhagyó volt, hogy a darab kezdete elõtt már kint volt egy-két színész és épp' szerelték össze a díszlet egyes elemeit. Már ezen is leraktam a hajam :)
Egyszóval tapsos 10-es volt, bátran tudom ajánlani mindenkinek.

BUÉK!
2/10
B. T. László 2016 jan. 01. - 09:46:27 2/10
A színészek többsége jó. A darab lényegében jó. DE: valami mégis hiányzott a dec. 31-i elõadáson; az élmény! Ezt gátolta: a nézõtér kialakítása miatt az elõadás - poénok tömkelege ide, vagy oda, ám az - szinte élvezhetetlen. Ezért nálam 2-es az elõadás (ez is csak jóindulatból). S, sajnálom is azt az összeget, melyet többed magammal eme elõadásra szántam illetve fordítottunk...
4/10
toronyház 2015 dec. 31. - 20:23:34 4/10
4 pontot kapott tõlem, de csak tiszteletbõl. Nem értem mitõl olyan sikeres a darab, tisztelem a munkát, de...
Ami még negatív volt a színházban, így a magasabb emberek készüljenek fel rá. Keskeny a hely a sorok között, alig férni be a zsöllyébe. Egyébként normál magasságú rokonaim is nehezen fértek el...Az elsõ felvonást végig-jógáztam, a szünetben kértem egy széket, azt mondták nincs, hátul volt egy magas szék, kérdeztem esetleg oda ülhetnék-e, van e szerepe a darabban. Oda nem ülhetek, közölték, a rendezõasszisztens széke.. Így végigálltam a 2. felvonást a végig üres szék mellett... Úgy néz ki, ennyit jelent, ha magánkézbe kerül egy színház...
Szóval a darab nem vicces, erõltetett, és a hozzáállásuk miatt, többet nem megyek ebbe a színházba...
10/10
Fantom 2 2015 dec. 30. - 01:20:48 10/10
Egy-két negatív hozzászólás után, úgy érzem, hogy szólnom kell.
ÉS nem csak azért mondom, mert én vagy már háromszor láttam már, vagy mert nem akarnám elfogadni, hogy másoknak nem tetszik, hanem inkább azért, hogy, akik a követezõkben látni akarják, vagy nézni fogják, azokhoz szólnék.

Az elsõ, amit tudni érdemes, hogy ez a darab, nem több, mint paródiája a londoniszínjátszásnak.
Nincs olyan színjátószó társualt ott,a kik nem mondhatnák el amgukról,h goy a díszlet konkrétan rájuk esett a darab folyamán.
A darab rendezõje, aki Londonban is rendezi a darabot, annak diákjai írták a darabot, pont ezekbõl az, életbõl vett helyzetekbõl csináltak egy kész darabot, egy amatõr társulatról, akiknél, csak nem minden lehetséges baki, hiba, baleset megtörténhet.

Ahhoz, hogy valaki értse a darab humorát, és vele tudjon menni, bele kell gondolni,h goy mibõl is áll létre jönni egy darabnak.
Hány próba folyamat és mennyi idõ és munka megy el a bemutatóig. Végül elérkezik az a bizonyos nap, és a végén, káosz, amin mi, mint a londoni közönség is, felnevetett.

ÕSzinte elszek. Én is elsõre az angol humora miatt aggódtam,h goy miylen elsz a fogadtatása a darabnak.
De semmi hátulütõje nincs, hogy angol humor.
Ismerek jó néhány angol komédiát, aminek nehéz a közönségét megtalálni.
De ez megtudja találni a közönségét.

Elsõ sorban a Függöny fel!-t kell emgnézni, ami szintén a Centrál repertoárján van, és nagy sikerrel megy.
Az is hasonló, de ott több szemszögbõl is látjuk a dolgokat.
Míg itt minden hiba, pontosan elõttünk zajlik le.

Mondjon bárki, akármit, ez a darab még sokáig verhetetlen lesz a számomra.

10/10!
6/10
dámáta 2015 dec. 28. - 22:34:16 6/10
12 és 18 éves fiaimmal láttam,nekik igazán szórakoztató volt.Nem mondom, hogy nekem rossz és élvezhetetlen volt, de nem újranézõs ami a jó daraboknak a mércéje nálam.
2/10
Bozótharcos 2015 dec. 27. - 18:13:22 2/10
Nem véletlen hogy ennek a darabnak az értékelése 6 alatt van. Azt gondolná az ember hogy a Centrál Színház minõséget képvisel a humor terén, ami legtöbb esetben meg is állja a helyét, de ezzel a darabbal nagyon melléfogtak. Ha egy oviscsoporttal megy az ember, õk biztos élvezik hogy valakit szembeköpnek vizzel, vagy ráesik egy díszlet, vagy kicsúszik alõla az emelet, de azért ez egy felnõtt közönség számára nagyon vékonyka. Ami nagyon bosszantó hogy szó szerint végigüvöltik a darabot, úgy látszik elfelejtették közölni a rendezõvel hogy nem attól vicces egy jelenet hogy fennhangon beszélnek a színészek egész végig. Egy dolgot emelnék ki ami tényleg jó volt a végén a két nõnek a párharca, azon a 2 percen tényleg lehetett nevetni. Ha jellemezni kéne egy szóval ezt az egészet akkor azt mondanám hogy ez egy katyvasz, óvodás humorral fennhangon tálalva. A legszomorúbb hogy a jó reklámnak koszönhetõen 1 hónappal elõtte már úgy kellett vadászni a jegyeket rá. Nagyon nem éri meg elmenni. 2/10
1/10
GIV 2015 nov. 17. - 21:22:40 1/10
Szerintem egy színvonaltalan szánalmas, gagyi darab. Én is siettem jegyet venni, mert jó reklám szöveget írtak a darabhoz, de bár ne tettem volna. A poénok minõsége egy 80-as évek szilveszteri Benny Hill show színvonalán vannak. 80 év felett és 8 év alatt talán élvezhetõ, de a többieknek nem ajánlom.
burgonya81 2015 nov. 09. - 09:00:33
Szeretnék érdeklõdni, hogy lehet jegyet venni erre az elõadásra. Ugyanis mire kikerül az oldalra az újabb idõpont, már nincs hely.
Válaszukat elõre is köszönöm.
10/10
alwineli 2015 okt. 07. - 17:14:04 10/10 Előzmény ambrosius
Angol humor? Akinek humorérzéke van, annak nemzetsemlegesen van. Életemben nem röhögtem még ennyit színházban, nem is gondoltam, hogy ennyit lehet. A baj csak az, hogy megint megpróbálhatok jegyet szerezni és állandóan elfogy. Ez úgy tízes, ahogy van.
Összes hozzászólás